Prijavite se na tematsku sjednicu arhitekata, graditelja i upravitelja nekretninama u ŽK Rijeka

NOVOSTI
27.6.2019. 8:59:57

Prijavite se na tematsku sjednicu arhitekata, graditelja i upravitelja nekretninama u ŽK Rijeka
HGK – ŽK Rijeka, u suradnji s konzorcijem NET-UBIEP-a, 01. srpnja u 9 sati i 30 minuta organizira zajedničku tematsku sjednicu Strukovne skupine arhitektonskih i inženjerskih djelatnosti, Strukovne skupine graditeljstva i Strukovne skupine upravljanja zgradama i nekretninama HGK – ŽK Rijeka (Bulevar oslobođenja 23) pod nazivom Open Day Rijeka – Upoznajmo BIM putem besplatne e-learning platforme.

BIM (Building information modeling – Modeliranje informacija o građevinama) najnapredniji je koncept u projektiranju koji objedinjuje sve struke u građevinarstvu i arhitekturi. Osnovu sustava čini 3D model objekta koji, uz vizualne reprezentaciju, u sebi sadrži i druge informacije poput geodetskih koordinata, količine materijala i elemenata, svojstava elementa (toplinska provodljivost, masa, čvrstoća itd.), detalja elemenata, cijena i mnogih drugih informacija potrebnih za izradu projektne dokumentacije i izgradnju samog objekta.
 
Sudionicima će biti predstavljene mogućnosti besplatne platforme za e-učenje koja bi trebala pomoći u stjecanju i poboljšavanju BIM vještina. Svoja iskustva primjene BIM procesa i alata prisutnima će predstaviti stručnjaci i entuzijasti iz Hrvatske i Italije.

Događanje predstavlja dio diseminacijskih i edukativnih aktivnosti projekta NET-UBIEP, inicijative koja pripada programu Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. (Horizon 2020).

Sudjelovanje je moguće prijaviti putem kontakta: Blanka Kalokira, koordinatorica Odsjeka za industriju, graditeljstvo, poljoprivredu i turizam HGK - ŽK Rijeka (e-mail: bkalokira@hgk.hr; tel.: 051 209 169).

Rok za prijavu je do 28. lipnja.
 
 
(l:hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se