Predavanje u Poslovnom kutku: Tehnike kreativnog mišljenja u traženju novih poslovnih i drugih rješenja

NOVOSTI
26.2.2019. 8:55:52

Predavanje u Poslovnom kutku: Tehnike kreativnog mišljenja u traženju novih poslovnih i drugih rješenja
U utorak 12. ožujka u 18 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) bit će održano predavanje „Tehnike kreativnog mišljenja u traženju novih poslovnih i drugih rješenja" Nevena Tamaruta, stručnjaka iz STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Stvarati nove, zanimljive stvari i ponuditi nova rješenja za postojeće probleme nije jednostavno jer nam je polazište isto. Završili smo slične škole i učili po ujednačenim školskim programima koji su nedovoljno poticali razvoj kritičnog mišljenja, kreativnost i timski rad. Kako bi oslobodili stvaralački potencijal koji je u nama, potrebne su nam tehnike koje će nas voditi. Područje primjene kreativnog stvaralaštva proteže se od privatnog do poslovnog područja. Traže se novi pristupi i drukčija rješenja, a upravo su postojeći zaposlenici slabo iskorišten potencijal kojeg treba bolje usmjeravati.

Cilj ovog predavanja je upoznati polaznike s individualnim i grupnim tehnikama kreativnog mišljenja kako bi ih naučili i nastavili koristiti u rješavanju problemskih zadataka.

Seminar je namijenjen prvenstveno osobama koje u svakodnevnom poslu traže rješenja za problemske zadatke, vode timove ljudi ili su nastavnici u obrazovnim sustavima..

Predavač, mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., zadnjih 10 godina, poslovni je savjetnik i predavač te mentor početnicima koji žele započeti poduzetnički pothvat. Među ostalim, savjetuje u vezi razvoja inovacija, strategije zaštite intelektualnog vlasništva, poslovnog planiranja, pregovaranja te prezentiranja projekta investitorima radi financiranja. Ekonomske je struke s višegodišnjim radnim iskustvom na menadžerskim pozicijama u organizacijama s više od 2500 zaposlenika usmjerena na maloprodaju, veleprodaju te distribuciju robe široke potrošnje.
 
(l:gkr.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se