Poziv na besplatan trening za obrtnike i druge MSP-ove iz prava potrošača u digitalnom dobu

BIZZDOGAĐANJA
11.11.2019. 9:09:24

Poziv na besplatan trening za obrtnike i druge MSP-ove iz prava potrošača u digitalnom dobu
Hrvatska obrtnička komora je nacionalni partner u sveeuropskom projektu „Spremni za prava potrošača – Consumer Law Ready" koji se istovremeno provodi u svim državama članicama Europske unije u sklopu kojeg se održavaju treninzi za obrtnike i druge MSP-ove iz prava potrošača u digitalnom dobu. 

Trening će se održati 21. studenoga u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49/II, Zagreb (Mala dvorana). 

Projekt podržava i financira Europski parlament i Europska komisija, vodi ga konzorcij BEUC, SMEUnited i EUROCHAMBERS u suradnji s nacionalnom partnerskom institucijom u svakoj državi članici EU te su treninzi za polaznike besplatni.

Projekt je započet u 2017. godine te se provodi do kraja studenog 2019. godine. Do sada je u Europskoj uniji educirano 600+ lokalnih trenera, a u RH je edukaciju završilo 27 lokalnih trenera, koji su proveli treninge za obrtnike i druge MSP-ove u Zagrebu, Puli i Dubrovniku tijekom 2019. godine.

Trening je moguće održati u dva termina. Predviđeno trajanje edukacije je 2,5 sata, nakon čega je predviđeno vrijeme za raspravu i pitanja. Zainteresirane sudionike za trening, prilikom popunjavanja prijavnice koja je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/k7E7qWjGMXfW1YKYA, odaberite željeno vrijeme održavanja treninga.

Prijavnicu ispunite najkasnije do 18. studenoga:

  • 21. studenoga od 9 h
  • 21. studenoga od 17 h
U slučaju nedovoljnog broja sudionika za oba termina, održati će se samo jedan trening o čemu će polaznici biti pravovremeno obaviješteni.

Maksimalan broj polaznika: 30 sudionika (obrtnici te drugi MSP-ovi)

Trening obuhvaća  5 ključnih područja zaštite potrošača kroz 5 edukativnih modula:

  1. Marketing i zahtjevi za predugovorno informiranje
  2. Pravo na povrat robe kod  ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostorija
  3. Prava potrošača i garancije kod robe s greškom
  4. Nepoštena trgovačka praksa i nepoštene ugovorne odredbe
  5. Alternativno (ARPS) i online (ORS) rješavanje sporova 
Po održanom treningu, polaznici će moći pristupiti on line materijalima i testu kako bi unaprijedili svoje znanje te će dobiti jedinstveni europski certifikat o stečenom znanju iz potrošačkog prava koji će moći koristiti u svrhu promocije svog obrta ili trgovačkog društva.

Za više informacija, kontaktirajte putem:
  • e-mail: clr@hok.hr; kristina.zlodi@hok.hr
  • telefon: +385 1 4806 653; +385 1 4806 617
(l:hok.hr)
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se