TRAŽIŠ? NAĐI.

Popravak rolete u nekoliko jednostavnih koraka

ŠTO, GDJE, KAKO...?
2.7.2018. 15:11:57

Popravak rolete u nekoliko jednostavnih koraka
Ako su vaše rolete zaglavljene ili ne rade, postoji nekoliko stvari koje možete pokušati učiniti sami kako biste ih popravili prije nego što pozovete profesionalca. Donosimo vam nekoliko savjeta za popravak roleta koji bi mogli riješiti vaš problem i uštedjeti vam novce. 

Kako skinuti poklopac rolete

Ako ne možete dignuti ili spustiti rolete, provjerite nisu li se lamele zaglavile. Vjerojatno je do kvara došlo u kutiji na vrhu prozora jer se unutar te kutije nalazi valjak koji drži lamele. Nekoliko je mogućih uzroka kvara. 

1. Kad je jedna od lamela razbijena, cijeli se sistem zbog toga može blokirati.
2. Dijelovi mehanizma za podizanje rolete su se olabavili
2. Ponekad se prva lamela istroši i ponovo je treba pričvrstiti.

Skinite vijke koje drže poklopac pričvršćen za kutiju, maknite poklopac i odložite ga sa strane. Učinite to pažljivo jer u slučaju da se neka od opruga mehanizma unutar kutije otpustila mogla bi odskočiti i povrijediti vas. 
 

1. Zamjena razbijenih lamela

Kako biste provjerili je li neka od lamela pukla, potrebno je roletu odmotati, a svaku lamelu koja nije cijela skinuti i zamijeniti. Izvadite roletu iz vodilica i izvucite čavliće kojima je traka za podizanje roleta pričvršćena za lamele, a zatim izvadite razbijenu lamelu tako što ćete je izvući iz utora druge lamele na koju je spojena. Ostat će vam dva odvojena dijela rolete koja morate spojiti. U slučaju da niste kupili novu lamelu kojom biste zamijenili staru, spojite slobodne lamele gornjeg i donjeg dijela rolete. Ako ste kupili novu lamelu, njome spojite donji i gornji dio rolete. Vratite roletu u vodilicu i pričvrstite traku za podizanje roleta za lamele te vratite.  

2. Pričvrstite olabavljene dijelove

Dok je kutija od roleta otvorena provjerite da se neki dio mehanizma za podizanje nije odvojio ili olabavio i pričvrstite ga. Pazite da su ležajevi, nosači i opruge pričvršćene kako treba, ako imate priručnik svakako provjerite je li sve na svom mjestu. 
 

3. Pričvršćivanje prve lamele 

Provjerite je li prva lamela dobro pričvršćena za valjak. Ako prva lamela nije dobro pričvršćena, provjerite sve elemente kojima je spojena na valjak. Ako je neki od tih elemenata istrošen, kupite novi i montirajte ih na valjak. Zatim ponovno spojite prvu lamelu i testirajte mehanizam za podizanje roleta. Ako sve radi kako treba, pričvrstite pokrov nazad na kutiju. 

U slučaju da ipak ne možete sami popraviti vaše rolete, prepustite to servisu za popravak roleta. Roletar Predović bavi se prodajom i popravkom svih vrsta roleta i sjenila. U njihovoj ponudi pronaći ćete PVC, ALU i drvene rolete, te razna garažna vrata, žaluzine, trakaste zavjese, venecijanere, komarice i mnoge druge kvalitetne proizvode. Posjetite stranice Roletara Predovića na portalu eKvarner.info i saznajte više o proizvodima i uslugama koje vam nude. 
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.
 
(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se