Pet načina kako poboljšati životopis

ČLANCI
10.8.2017. 8:22:07

Pet načina kako poboljšati životopis
Danas je jako teško naći dobar posao, ali je još teže napisati dobar životopis koji će poslodavca navesti da zaposli baš Vas, piše The Guardian.

Evo nekoliko savjeta kako napisati dobar životopis:

1. Budite kratki
Prilikom pisanja životopisa, važno je da poslodavac dobije osjećaj tko ste, ali to ne znači da treba vašu životnu priču. "Ne morate im reći o svemu što ste ikada učinili, na vama je da istaknete poslove za koje smatrate da najbolje prezentira vaše iskustvo i vještine”, kaže Hannah Morton-Hedges, savjetnica za karijeru. Ako imate više poslova za koje smatrate da su bitni za istaknuti, napišite ih u podnaslove.

2. Izbacite žargon
Korištenje žargona može biti odbojno za poslodavce. "Poslodavci žele zaposliti ljude; Ne pretjerujte s poslovnim žargonom, dajte im do znanja zašto ste ih odabrali kao poslodavca i pokaži im čime ćete pridonijeti”, kaže Lydia Fairman, savjetnica za zapošljavanje.

3. Napravite osobni sažetak
Umjesto da krenete izravno o radnoj povijest, korisnije je uključiti kratak osobni sažetak na početak životopisa. "Volim dobro napisani sažetak, koji ukratko pokazuje što je kandidat postigao i koje vještine mogu donijeti”, kaže Margareta Buj, stručnjakinja za intervjue.

4. Rezultati, a ne dužnosti
Kandidati se trebaju usredotočiti da napišu koje su vještine stekli na bivšem radnom mjestu. Ovo je osobito korisno za ljude koji mijenjaju karijere. Bitno je naglasiti svoje nedavne uloge, jer poslodavci provode najviše vremena proučavajući baš njih.

5. Odite dalje od samog pisanja životopisa
Uvijek postoji mogućnost da poslodavac neće zamijetiti vaš životopis. Ako ne uspijete dobiti intervju, zatražite savjet od zaposlenika kako bi ste znali što trebate promijeniti. Dobra je ideja za one koji traže posao da idu izravno kod poslodavca, što će im povećati šansu da ovaj obrati pažnju na njihovu prijavu.
 
(I:lider.media)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se