TRAŽIŠ? NAĐI.

Obrt s Cresa gradi kamene kućice iz snova

ŠTO, GDJE, KAKO...?
8.6.2016. 9:10:28

Obrt s Cresa gradi kamene kućice iz snova
Želite urediti okućnicu pomoću kamena, sazidati suhozid, kamin ili roštilj?


Kamene kućice kakve je nekad imala svaka obitelj, danas su se opet vratile u modu – kako zbog "trenda" tako zbog njihove praktičnosti i osjećaja ugode, koji ni jedna druga kuća ne može nadmašiti. 

Kamen od kojeg su kuće građene zbog svoje debljine efikasno štiti od ljetnih vrućina, a zimi od jakih hladnoća – bez ikakve dodatne izolacije. 
 
Obrt Ive s Cresa bavi s obradom i zidanjem kamenom – kako navodi gospodin Ive, sve je popularnija obrada i gradnja kamenih kućica. Također, kamenom se uređuju okućnice, izađuju kamini, rošilji i volte, a u konačnici sve zajedno ima poseban tradicionalni štih.

Kameni zidovi, kako nam kaže, izrađuju se od prirodnog kamena: suhozid je jedan od najpoznatijih simbola Istre, Dalmacije i Hrvatskog primorja, stoga se koriste zaista kvalitetni materijali. 

Za potpuni doživljaj tradicije, uz kamenu kućicu uklopite i kamin koji će vas grijati u hladnim zimskim mjesecima, ili kameni roštilj za omiljeno obiteljsko okupljalište.

- Gradimo vašu kamenu kućicu idealnu za svakodnevni život ili kao vikendicu za opuštanje u slobodno vrijeme. Stvorite vaš dom iz snova - u galeriji fotografija pogledajte neke od dosadašnjih radova, a za sve dodatne informacije obratite se obrtu Ive.
 
(I:ekvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se