TRAŽIŠ? NAĐI.

AP Kamen Novi Vinodolski: Granit u interijeru i eksterijeru

ŠTO, GDJE, KAKO...?
13.11.2018. 15:09:41

AP Kamen Novi Vinodolski: Granit u interijeru i eksterijeru

Granit i mramor se sve češće koriste pri uređenju doma jer osim što u prostor unose dozu elegancije, ovi su materijali trajni i izdržljivi. Mogu se postaviti u raznim dijelovima doma, no najčešće njima oblažemo stepenice, podove i zidove ili ih koristimo za izradu prozorskih klupčica.

 

Granit je vrlo popularan i za izradu kuhinjskih radnih ploča, dok se od mramora izrađuju plohe za stolove i šankove. Cjenovno su skuplji od keramičkih ili porculanskih pločica, stoga si svatko baš i ne može priuštiti da njima u cijelosti prekrije pod, ali u slučaju da vaša kuća ima stepenice, zamislite kako će one dobro izgledati obložene mramorom ili granitom. Između brojnih vrsta granita koje ćete naći na tržištu, teško je odabrati, stoga vam uz pomoć stručnjaka iz tvrtke AP kamen iz Novog Vinodolskog, donosimo nekoliko osnovnih savjeta koji će vam pomoći pri odabiru.

 

Polirani granit

Granit stiže u tvornicu u obliku kamenog bloka koji se ondje reže po potrebi. Poliranje započinje odmah nakon što se kamen izreže. Radi se o dugotrajnom procesu koji traje sve dok se ne postigne visoki sjaj, a površina kamena ne postane glatka. Završni proizvod je ravan, sjajan i gladak, a najčešće se postavlja u kuhinju, kupaonicu i dakako kao gazište unutarnih stepenica. Međutim, granit je prilično sklizak, stoga budite oprezni dok koračate ovakvim stepenicama. Zalijepite na gazišta protukliznu traku ili je izvedite brazdanjem, a stepenice održavajte suhima.
 

Brušeni granit

Brušeni granit se dobiva tako da se površina granita tretira čeličnom četkom uslijed čega ona postaje glatka, ali grublja i manje sjajna i skliska nego kod poliranog granita. Idealn je za popločavanje eksterijera i područja oko roštilja, ali ne bi trebao biti direktno izložen kiši i vodi.

Paljeni granit

Paljeni granit dobiva se tako da se granit izlaže visokim temperaturama u kontroliranim uvjetima. Ovim procesom površina kamena postaje zrnata i dobiva rustikalan izgled. Paljeni granit se koristi prvenstveno za izradu gazišta vanjskih stepenica.
 

Pjeskareni granit

Pjeskarenje je tehnološki postupak koji se primjenjuje na površini granita kako bi ona prestala biti glatka i postala hrapava. Pjeskareni granit nije sklizak te je idealan za vanjsku uporabu.

Tvrtka AP kamen bavi se rezanjem i obradom raznih vrsta kamena, uključujući i granit. Želite li izgraditi kamene stepenice, vanjske stol i klupu, kuhinjsku radnu površinu ili obložiti vanjske ili unutarnje površine vašeg doma, njihovi stručni djelatnici pomoći će vam odabrati vrtu kamena idealnu za vaše potrebe, te će taj isti kamen i postaviti. Tvrtka je specijalizirana i za izradu nadgrobnih spomenika od mramora ili granita, a izrađuju i kamene vaze. Više o ostalim uslugama koje vam nude saznajte na stranicama eKvarner.info, a neke od njihovih radova pogledajte u nastavku.
 
 
 
 
 
 
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I:eKvarner.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se