TRAŽIŠ? NAĐI.

Europska noć istraživača u Rijeci!

BIZZDOGAĐANJA
17.9.2018. 9:11:14

Europska noć istraživača u Rijeci!
Europska noć istraživača najveći je popularno-znanstveni događaj u Europskoj uniji, a organizira se kako bi se na zabavan i jednostavan način podigla svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te srušile predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici. Njezin cilj je približiti istraživače i njihov izazovan i zanimljiv posao javnosti te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači.

Naglasak ove dugogodišnje inicijative Europske komisije jest na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti "znanosti u društvu i za društvo", o važnosti rada znanstvenika i istraživača, kao i o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u rujnu diljem Europe, a osim u Rijeci, ove se godine istodobno održava u još tri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Puli, ali i u tristotinjak gradova u 35 zemalja širom Europe.

Riječki dio programa priprema Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama, a pripremljen je bogat program koji se sastoji od pokusa i demonstracija, simulacije sudnice, demonstracije potresa i iskopavanja naselja, kriptografije i šifriranja, tehnološke baštine, supercomputinga te glazbenih nastupa i nagradnih izvlačenja!

Dođite u petak, 28. rujna, između 17 i 22 h u Tower Centar Rijeka i budite dio Europske noći istraživača!
 
Novosti možete pratiti i na Facebook stranici Događaja.
 
(l:uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se