TRAŽIŠ? NAĐI.

Besplatni dvodnevni seminar: Provedba i praćenje projekata koji se financiraju sredstvima EU

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
16.4.2018. 10:10:30

Besplatni dvodnevni seminar: Provedba i praćenje projekata koji se financiraju sredstvima EU
Provedba projekata, kao i njihovo praćenje, predstavljaju iznimno kompleksan proces koji zahtijeva dobro pripremljene djelatnike korisničkih organizacija i institucija.

Razumijevanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, upravljanje projektom, financijsko i operativno izvještavanje, upravljanje promjenama i rizicima, provedba postupaka javne nabave samo su neki od elemenata na koje treba obratiti pozornost.

Na dvodnevnom seminaru polaznici će se, kroz teorijski i praktični dio, upoznati sa svim koracima provedbe i praćenja projekata. Na praktičnom dijelu seminara predstavit će se i dio dokumentacije u provedbi stvarnog ili hipotetskog projekta iz jednog od aktualnih postupaka dodjele bespovratnih sredstava.

Svrha seminara je u kratkom roku pružiti polaznicima znanja i vještine koje će im olakšati i unaprijediti provedbu projekata.

Sadržaj

1. dan:
  • Uvod
  • Upravljanje ljudima
  • Upravljanje aktivnostima uključujući ugovore s podizvođačima
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje rezultatima
  • Upravljanje vidljivošću i promocijom

2. dan
  • Praćenje i vrednovanje
  • IT alati za provedbu projekata

Predavač

Andrijana Parić, direktorica za provedbu programa i projekata Razbor/Sense Grupa, posjeduje 17 godina stručnog radnog iskustva u savjetovanju različitih klijenata iz javnog sektora u području regionalne politike i društveno-ekonomskog razvoja u EU, kao i iskustvo stečeno na rukovodećim pozicijama u veliki projektima tehničke pomoći i radu u upravi tvrtke Razbor.

Vodila je projekte javnog sektora i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Južnoafričkoj Republici. U okviru upravljanja programima i projektima sufinanciranim iz EU fondova područje specijalizacije su joj procesi programiranja, provedbe, praćenja provedbe i evaluacije. Također, Andrijana je stručnjakinja za izradu strateških dokumenata vezanih uz lokalni razvoj i regionalnu politiku EU te je dugogodišnja trenerica i predavačica u raznim domaćim i međunarodnim obrazovnim programima.

Diplomirala je filozofiju i sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu te završila MA "Zajednički magisterij Europske unije za područja u tranziciji pri Sveučilištu u Trentu (IT), Ljubljani (SLO), Budimpešti (HU) i Regensburgu (DE). Na Sveučilištu Connecticut (SAD) na Odjelu za međunarodne odnose (Institut za javnu službu) stekla je certifikat trenerice i konzultantice za organizacijski razvoj i strateško planiranje dok je na Sveučilištu u Potsdamu, Institutu HASSO PLATTNER stekla vještine i znanja za trenericu i konzultanticu u područja Design Thinking metodologije.

Datum i vrijeme održavanja: 24.4.2018. u 10,00h i 25.4.2018. u 9,30h
Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu
Trajanje: 24.4.2018. od 10 do 16,30h, 25.4.2018. od 9,30 do 15,30h
Rok za prijavu: 23.4.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.


(I:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se