TRAŽIŠ? NAĐI.

Radionica Crowdfunding: inovativni model financiranja projekata

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
14.10.2019. 8:23:00

Radionica Crowdfunding: inovativni model financiranja projekata
HGK – Županijska komora Rijeka, u suradnji s Centrom za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR), organizira jednodnevnu radionicu Crowdfunding: inovativni model financiranja projekata koja će se održati u četvrtak, 24. listopada, od 11 do 16 sati u maloj dvorani u Županijskoj komori Rijeka, na adresi Bulevar oslobođenja 23.

Crowdfunding ili grupno financiranje jest proces traženja javnih donacija za dobivanje početnoga kapitala za pokretanje vlastitog posla. Za to je važno napraviti kvalitetan poslovni plan, u kojem su definirane potrebe i vrijednosti, ključne aktivnosti te potrebna sredstva.

Cilj je osposobiti polaznike da uspješno izrađuju i provode kampanje crowdfundinga za svoje projekte.

Za sudjelovanje na radionici ne plaća se naknada.

Po završetku programa, polaznicima će biti dodijeljeni certifikati, a tri najbolja projekta osvojit će nagradni vaučer u vrijednosti 10.000 kuna za korištenje platforme Croinvest.eu i stručno mišljenje CEDIOR-a o potencijalu njihove organizacije za usklađivanje kampanje s drugim izvorima financiranja.

Svi prijavitelji ostvaruju 10% popusta na upis prvoga cjeloživotnog programa crowdfundinga – Voditelj izrade i provedbe crowdfunding kampanje, u trajanju od 150 sati. CEDIOR će taj program certificirati, a i upisivat će se u e-radnu knjižicu te će biti predstavljen u sklopu prvog Učilišta za crowdfunding u srednjoj i jugoistočnoj Europi

O predavaču


Zoran Rajn, predsjednik Centra za društvene inovacije i održivi razvoj i osnivač prve hrvatske crowdfunding platforme Croinvest.eu, grupnim financiranjem bavi se već gotovo deset godina, osobito pitanjima pravnog uređenja crowdfundinga, povezivanja crowdfundinga s državnim i financijskim institucijama, zatim regionalizacijom crowdfundinga, uključivanjem crowdfundinga u obrazovni sustav i sličnim.

Autor je prvoga hrvatskog programa cjeloživotnog obrazovanja o crowdfundingu i mentor za više institucija u javnom sektoru. Dosad je savjetom pomogao više od stotinjak kampanja i mentorirao više od tisuću polaznika edukacija. Prosječna ocjena edukacija mu iznosi 5,00. Na Sveučilištu u Cambridgeu sudjeluje u godišnjim istraživanjima crowdfundinga u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Uz crowdfunding, područje interesa su mu inovativni modeli financiranja projekata, društvene inovacije i društveno poduzetništvo.

Sadržaj radionice

 
 • Što je crowdfunding?
 • Pravna osnova za uređenje crowdfundinga u Hrvatskoj
 • Koje vrste crowdfundinga postoje?
 • Crowdfunding platforme u Hrvatskoj i inozemstvu
 • Povijesni prikaz razvoja crowdfundinga
 • Izrada i provedba kampanje crowdfundinga 
 • Statistika na razini svijeta
 • Primjeri različitih tematskih uspješnih kampanja
 • Crowdfunding u Hrvatskoj
 • Praktične vježbe pretvaranja projektne ideje u kampanju crowdfundinga 
 • Prednosti i nedostaci crowdfundinga
 • Dodatna konzultativna nastava s polaznicima
 
 
(I: hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se