Besplatna radionica: Priprema projekata u području istraživanja, razvoja i inovacija za prijavu na EU natječaje

NOVOSTI
25.9.2019. 9:01:30

Besplatna radionica: Priprema projekata u području istraživanja, razvoja i inovacija za prijavu na EU natječaje
U Rijeci će u utorak, 15. listopada, biti održana treća od pet planiranih edukacijskih radionica Priprema projekata u području istraživanja, razvoja i inovacija za prijavu na EU natječaje, od 9:30 h do 17 h u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Rijeka, na adresi Bulevar oslobođenja 23.
 
Registracija sudionika počinje u 9 sati.

Cilj je upoznati predstavnike poslovnog sektora s procedurama i metodologijama za uspješnu pripremu i prijavu projekata usmjerenih na istraživanje, razvoj i inovacije, a koji bi bili (su)financirani iz EU fondova.

Prve dvije radionice održane su u Osijeku i Zagrebu, a ostale će biti održane u Splitu i Dubrovniku. Organizacija radionica dio je provedbe Strateškog projekta za podršku uspostavi inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi (projekt INI). Svrha je stvoriti učinkovit i samoodrživ okvir za potporu i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje i razvoj te podignuti svijest o važnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru za identifikaciju novih potencijala industrijskog rasta i stvaranja poslova, poboljšanje konkurentnosti, modernizaciju i diversifikaciju hrvatskoga gospodarstva.

Radionice će održati djelatnici Hrvatske gospodarske komore koji sudjeluju u provedbi projekta INI. Namjera je prenijeti stručna znanja i informacije potrebne za prijavu projekata financiranih iz fondova Europske unije, a koji se odnose na istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovacija, a sve radi jačanja kapaciteta poslovnog sektora u navedenim područjima.

Radionica će se sastojati od pet modula:

  • Strateški i zakonodavni okvir potpora u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Pravila državnih potpora u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Definicije, značenje i usklađenost sa strateškim dokumentima i prihvatljive vrste troškova u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Administrativni i financijski aspekti natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Priprema projektnih prijava za natječaje u području istraživanja, razvoja i inovacija.
Broj sudionika ograničen je na 30, od kojih najviše dvoje mogu biti zaposlenici istoga poslovnog subjekta. 
 
Prijava je moguća do 10. listopada, odnosno dok se ne popune sva raspoloživa mjesta.
 
Program radionice za ispis pronađite na poveznici. 
 
 
(l:hgk.hr) 


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se