Besplatna edukacija: Mala akademija društvenog poduzetništva

NOVOSTI
12.9.2018. 8:47:34

Besplatna edukacija: Mala akademija društvenog poduzetništva
Zanima vas društveno poduzetništvo i želite razraditi poslovnu ideju koja ima pozitivan učinak na društvo? Želite svom poduzetničkom pothvatu dati dodatnu vrijednost? Ova mala akademija namijenjena je upravo vama.

Društveno poduzetništvo predstavlja specifičan oblik poduzetništva koji se temelji na načelima socijalne, ekološke i ekonomske održivosti gdje je dobrobit zajednice ispred samog stvaranja profita. Ipak, ovaj koncept u praksi često nailazi na nerazumijevanje kako okoline tako i onih koji ga provode, naročito svrhe i potencijala društvenog poduzetništva.

Polaznici akademije imat će priliku upoznati se s osnovama društvenog poduzetništva, uspješnim primjerima te proći kroz osnovne korake pokretanja društvenog poduzeća, a kratka radionica razrade ideja na kraju akademije pomoći će u kreiranju društveno-korisnih poslovnih ideja.
 
Datum i vrijeme održavanja: 20.rujna u 9:30 h
Mjesto održavanja: STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu, Radmile Matajčić 10, Rijeka
Trajanje: od 9:30 do 13:00h

Sadržaj:

 • Uvod u društveno poduzetništvo
 • Primjeri u Hrvatskoj i inozemstvu
 • Oblici financiranja
 • Pravni oblici
 • Kratka radionica razrade ideje
Mala akademija namijenjena je onima koji žele naučiti nešto više o društvenom poduzetništvu kao i onima koji žele razviti svoju društveno-korisnu poslovnu ideju.

Predavači

 • Ana Marković Čunko, mag. oec, mag.cult.; suradnica je na EU projektima pri STEP RI te voditeljica dva Interreg projekta ATLAS i digitallife4CE.
  • Diplomirana je ekonomistica i kulturologinja te trenutno pohađa doktorski studij na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani, Slovenija. Znanje u području društvenog poduzetništva stekla je radeći kao istraživačica na PACINNO projektu pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
  • Jedna je od urednica znanstvenog izvješća koji se bavi istraživanjem društvenog poduzetništva i društvenih inovacija na području zemalja Jadranske regije naslova "Social entrepreneurship and social innovation in the Adriatic Region: features, perspectives and policy recommendations”.
 • Anita Pribanić, mag. stud. eur.,  suradnica je na EU projektima u STEP RI.
  • Društvenim poduzetništvom počela se baviti za vrijeme fakulteta te je diplomirala na temu "Social entrepreneurship as a tool for social inclusion: the case of Croatia” na interdisciplinarnom studiju Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja Sveučilišta u Trstu.
  • Sudjelovala je u pripremi niza projektnih prijava te je također uključena u provedbu nekoliko projekata iz područja društvenih i ekonomskih inovacija.

Rok za prijavu: 19. rujna do 12h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.
 
Prijavite se na edukaciju putem poveznice. 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se