Besplatan seminar: Strategija na A4

NOVOSTI
6.6.2018. 8:23:54

Besplatan seminar: Strategija na A4
Strategija na A4 je djelotvoran način izrade strateškog plana koji je kratak, jasan, jednostavan, provediv i mjerljiv. Postupak izrade Strategije na A4 je primjenjiv i kod planiranja projekata te izrade strategija za radne grupe, odjele, mala poduzeća, obrte ili udruge.

Treba vam poslovni plan ili strategija?

Treba vam dobar poslovni plan ili strategija, ali nemate ni vremena ni energije tjednima razmišljati i pisati nešto što će, unatoč dobrim idejama, na kraju ipak završiti u ladici.

Imate pravo! Većina strateških planova su preopširni dokumenti koje je nemoguće provesti jer se svode na previše preopćenitih preporuka, postavljaju previše prioriteta, nerazumljivi su pa djelatnici ne znaju što se od njih očekuje te su toliko komplicirani da ih je nemoguće svakodnevno provoditi, mjeriti rezultate i povremeno ih korigirati.

No strateško planiranje još je jedan od najkorisnijih alata za upravljanje jer održava fokus organizacije na ono što je zaista bitno za poslovni uspjeh.

Vrijeme i mjesto održavanja: 14. lipnja (9:30h - 15:30 h), Step Ri znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu.

Kako napraviti plan koji je sažet, razumljiv i provediv?

Strategija na A4 je djelotvoran način izrade strateškog plana koji je:
 • kratak – na samo jednoj stranici
 • jasan i jednostavan – lako ga je razumjeti, objasniti i vidjeti vezu između plana i aktivnosti
 • provediv i mjerljiv – svaka provedbena aktivnost ima odgovornu osobu, rok i pokazatelj rezultata.
Proces stvaranja Strategije na A4 temelji se na dva jednostavna pitanja: Što? i Kako?. „Što je uspjeh?" i „Kako ćemo ga ostvariti?". Tjera nas, također, da donesemo teške odluke: da se ograničimo na opis uspjeha u jednoj rečenici i izbor manjeg broja ključnih ciljeva, da odredimo popis onoga što moramo i onoga što nećemo raditi, a sve s ciljem da ostanemo fokusirani na one ideje, poslove i strategije koji donose uspjeh.

Osim za izradu djelotvornih strateških planova za velike tvrtke, postupak izrade Strategije na A4 je primjenjiv i u planiranju projekata te izradi strategija za radne grupe, odjele, mala poduzeća, obrte ili udruge.

Seminar Strategija na A4 namijenjen je poduzetnicima, rukovoditeljima svih razina i voditeljima projekata.

Sadržaj

Što je Strategija na A4?
 • Osnovni principi: jednostavnost, jasnoća, fokus
Proces izrade Strategije na A4
 • Voditelj, Vizionar, Strateg, Izvršitelj, Kritičar
 • Dva pitanja: Što je uspjeh? i Kako ga ostvariti?
 • Opisivanje uspjeha u jednoj rečenici
 • Odabir nekoliko ključnih ciljeva kao mjera uspjeha
 • Odabir strategija za ispunjavanje ciljeva
 • Razrada aktivnosti provedbe (aktivnost, odgovorna osoba, rok, pokazatelji, resursi)
 • Nije gotovo: mjerenje, procjena i revizija
Što još možemo dobiti iz postupka Strategija na A4?
 • Popis pokazatelja i ciljnih razina (što vrijedi mjeriti, razine uspjeha)
 • Što nećemo raditi (obustavljamo, pauziramo, ograničavamo)
 • Analiza resursa (imamo, nemamo, ne trebamo)
 • Kritične pretpostavke i nepoznanice
 • Analiza prepreka i ograničenja

Predavač

Boris Golob, mag. ing., direktor je STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik već više od 15 godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EU EASME Horizont 2020 SME instrument program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi.

Trajanje: od 9:30 do 15:30h   

Rok za prijavu: 13.6.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.
 

(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se