5 vrsta tereta za prijevoz labudicom

ŠTO, GDJE, KAKO...?
14.9.2020. 12:13:00

5 vrsta tereta za prijevoz labudicom
Jeste li ikad vidjeli kamion koji na prikolici vuče 150 ili više tona tereta? Takvi teški tereti s jedne se lokacije na drugu prevoze se uz pomoć labudica. 

U ovom članku će biti riječi o raznim vrstama tereta za čiji prijevoz možete angažirati kamion s labudicom

Labudica se najčešće koristi za prijevoz
  • Vozila
  • Radnih strojeva
  • Kontejnera
  • Brodova
  • Specijalnih tereta
Bidral labudica za kamion 

Labudice se koriste u različitim industrijama za transport teškog tereta prvenstveno zbog toga što su niže od običnih prikolica pa teretu osiguravaju stabilnost tereta. Konstruirane su od izuzetno izdržljivih materijala koji mogu podnijeti pritisak i do 700 mpa, a i dizajnom su prilagođene prenošenju teških tereta. Osim toga, njima se mogu prenositi razne vrste tereta, ali i tereti različitih dimenzija.

Prijevoz vozila labudicom

Proizvođači vozila koriste kamione s labudicom za prijevoz automobila i kombija iz jednog salona u drugi, ali za prijevoz vozila iz luke do salona, a katkad i do kupca. 

Prijevoz radnih strojeva labudicom

Radni strojevi kao što je bager, rovokopač, utovarivač, valjak i ostali slični strojevi spori su i teški te stoga predstavljaju smetnju na cesti. Iz tog ih se razloga do gradilišta prevozi kamionima s labudicom. Osim toga labudica, baš kao i radni strojevi, na sebi ima predviđena mjesta za pričvršćivanje lanaca, kako bi se tijekom vožnje, ali i pri kočenju i u zavojima radni stroj bio maksimalno stabilan. 
 
Bidral kamion labudica Rijeka

Prijevoz kontejnera kamionom

Labudice su idealno prijevozno sredstvo za prijevoz kontejnera cestovnim putem. U kontejnerima se prevoze raznovrsna roba od tereta u vrećama i bačvama, do građevinskog materijala, namještaja, uređaji za kućanstvo, ali i proizvodi tekstilne industrije. Kontejneri se za labudice pričvrste kontejnerskim bravama pa tako nema straha od prevrtanja tijekom vožnje. 

Transport brodova 

Zbog svoje težine, ali i dimenzija brodovi i ostala plovila duža od 2,55 m spadaju u specijalan teret. Bilo da vašu jahtu želite odvesti na sajam nautike ili se želite usidriti na destinaciji iz vaših snova i ondje provesti odmor, plovilo ćete na željenu lokaciju morati prevesti cestovnim putem. Za ovaj posao angažirajte iskusnog prijevoznika koji će uz pomoć kamiona s labudicom vašem plovilu omogućiti siguran transport. 
 
Prijevoz kamionom Rijeka Bidral

Prijevoz specijalnih tereta (izvangabaritni prijevoz)

Prijevoz tereta većih dimenzija i mase zahtjeva specijalizirana vozila, prilagođene rute, ali i minimalno ometanje odvijanja prometa i sigurnosti. Za prijevoz specijalnih, odnosno vangabaritnih tereta potrebno je ishodovati dozvole i suglasnosti od strane Direkcije Republike Hrvatske za ceste, te osigurati tehničku i policijsku pratnju. Trebate li prevesti specijalni teret, cisternu, kamp kućicu ili građevinski materijal velikih dimenzija, svakako se obratite stručnjacima koji posjeduju potrebnu opremu i znanje kako bi vaš teret na svoju destinaciju stigao sigurno i na vrijeme. 

Tvrtka Bidral iz Matulja kraj Rijeke bavi se prijevozom robe, tereta, radnih strojeva, kontejnera, a nude i usluge međunarodnog transporta te transporta plovila. Njihov vozni park uključuje i labudicu za kamion kojom je moguće prevesti teret težine i do 40 tona, dužine i do 13,5 metara. Više o kamionskom prijevozu koji vam nudi tvrtka Bidral saznajte na stranicama portala eKvarner.info
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se