5 savjeta za održavanje bicikla zimi

ŠTO, GDJE, KAKO...?
23.11.2021. 9:57:00

5 savjeta za održavanje bicikla zimi

Skliske ceste, slaba vidljivost, hladnoća i snijeg najčešći su razlozi zbog kojih tijekom zime vrlo rijetko na ulicama srećemo bicikliste. Ako i vi spadate među one koji svoj bicikl koriste samo za toplijih mjeseci, tijekom zime ga spremite na sigurno. U suradnji sa serviserima za bicikle iz prodavaonice bicikla i biciklističke opreme Sport Bike donosimo vam nekoliko savjeta kako da svoj bicikl adekvatno pripremite za "zimski san".

1. Operite i osušite bicikl

Obavezno skinite svu prljavštinu sa svih dijelova bicikla, operite ga i dobro posušite krpom. Nečistoće bi mogle uzrokovati ljuštenje boje pa čak i hrđanje, a popravak bi vas mogao skupo koštati.
 

2. Spremite bicikl na suho

Mjesto na koje ćete pohraniti vaš bicikl nikako ne smije biti vlažno jer vlaga uzrokuje koroziju. Osim toga, podmažite lanac kako biste ga zaštitili od hrđanja.

3. Provjerite stanje guma

Provjerite gume od stakla i krhotina. Primijetite li oštećenja ili napukline na bočnom dijelu gume, svakako ih zamijenite. Trgovina bicikli Sport Bike u ponudi ima kvalitetne gume i zračnice marki Continental, Geax, Maxxis itd.

4. Odvezite bicikl na servis

Zimi trgovine biciklima obično nemaju toliko mnogo posla kao ljeti, pa iskoristite priliku i svog ljubimca na dva kotača odvezite na servis.  Kad se pojave prvi sunčani dani, vaš će bicikl biti spreman za vožnju. Serviseri iz Sport Bike-a na raspolaganju su vam radnim danom od 8 do 17 sati, te subotom od 8 do 13.
 

5. Objesite vaš bicikl

Kad bicikl dugo stoji na jednom mjestu, kotači se deformiraju. Držite li bicikl na betonu, beton će guma izvući vlagu zbog čega će lakše doći do pucanja. Iz tog je razloga najbolje nabaviti zidne nosače i bicikl objesiti na zid. Na taj čete način produžiti životni vijek vašem biciklu i gumama.
 

U ponudi prodavaonice bicikala i biciklističke opreme Sport Bike koja se nalazi u samom centru Čavala pronaći ćete cestovne, brdske i dječje bicikle. Zastupnici su za sljedeće kvalitetne marke bicikala: Scott, Rock Machine, Winora, Spring, Torpado te BRB. Odnedavno vam nude i sklopive električne bicikle uz koje će vožnja biti lakša, te hoverboardove koje će razveseliti svako veliko i malo dijete. Sve to po iznimno povoljnim cijenama. Svratite do prodavaonice bicikala Sport bike u Čavlama i razgledajte ponudu bicikala za prodaju i najam ili odvezite vaš bicikl na servis. Ondje ćete pronaći i brojne dijelove za bicikle i biciklističku opremu. Više o ostalim uslugama koje vam nudi Sport Bike saznajte klikom na link eKvarner.info.
 
(I:eKvarner.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se