TRAŽIŠ? NAĐI.

3 prednosti redovitog servisa na automobilu

ŠTO, GDJE, KAKO...?
22.10.2018. 14:59:17

3 prednosti redovitog servisa na automobilu
Istraživanja Centra za vozila Hrvatske pokazuju da je između 20 i 30 posto vozila na hrvatskim cestama neispravno, što je posljedica njihovog neredovitog održavanja. Servis na autu nije jeftin no kako je to jedan od uvjeta za održavanje garancije, većina vozača redovito servisira svoje vozilo sve do njezina isteka, a nakon toga se popravlja samo ono najnužnije.

O važnosti redovitog servisiranja vozila smo razgovarali s Damirom Crnčićem, vlasnikom auto servisa Damir iz Klanice na Krku.

"Redovno servisiranje vozila je nužno kako zbog sigurnosti i dugovječnosti vašeg vozila, tako i zbog vaše sigurnosti." - kaže Damir i dodaje - "Iako vam se čini da je servis auta skup, nepravilnosti i kvarovi koji se ne poprave na vrijeme, mogu uzrokovati daleko veće troškove."
 
 

U suradnji s autoservisom Damir donosimo vam razloge zbog kojih je korisno redovito servisirati vaš automobil. 

1. Sigurna vožnja

Jedan od primarnih razloga zbog kojeg biste trebali redovito servisirati vaše vozilo je vaša sigurnost tijekom vožnje. Redovita zamjena ulja je neophodna, a jednom kad je vaše vozilo kod mehaničara obavezno zatražite da se na njemu obavi i rutinski pregled kako biste bili sigurni da je sve u redu. Takav pregled između ostalog uključuje provjeru kočnica, zračnih filtera i pritiska u gumama. U slučaju da vaš mehaničar otkrije kvar bit će vam drago što ste obavili servis umjesto da ste nastavili voziti potencijalno opasan auto.

2. Održavanje vrijednosti vašeg auta

Razlika između dobro održavanog i neodržavanog vozila lako je uočljiva kako iznad tako i ispod poklopaca. Planirate li vaše staro vozilo zamijeniti za novo uz nadoplatu, koliko ste se dobro brinuli o njemu bit će od ključne važnosti. Što je auto očuvanje i bolje održavano, cijena koju ćete dobiti za njega bit će veća.
 

3. Smanjenje troškova

Iskusni vozači i više su nego svjesni da pravovremeno detektiranje i popravak kvara može uštedjeti mnogo novaca i vremena, te vas poštedjeti stresa. Vožnja s premalo goriva, na istrošenim gumama ili bez rashladne tekućine s vremenom će sigurno uzrokovati dodatne troškove na vašem vozilu koje ćete prevenirati redovitim servisom.

Izmjena ulja i pročišćivača, kanalnog remena, pregled vozila uz servis klime i detaljno čišćenje, zasigurno će vam omogućiti bezbrižniju vožnju stoga nemojte odgađati servis na vašem vozilu. Javite se u autoservis Damir upitom ili telefonom i ugovorite termin za mali ili veliki servis. Osim toga autoservis Damir vam nudi i uslugu vučne službe te razne vrste popravaka na autu. Više o njihovim uslugama saznajte na stranicama portala eKvarner.info.
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se