Uključite se u javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu

NOVOSTI
29.12.2017. 9:17:27

Uključite se u javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu
Hrvatska obrtnička komora poziva sve zainteresirane dionike da se uključe u aktualnu javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.
 
Komentare i prijedloge moguće je unijeti u sustav  E-savjetovanja do kraja tjedna, 31. prosinca ove godine.
 
U ime svojih članova/ica, obrtnika čije su djelatnosti vezane uz cestovni prijevoz u e-savjetovanje uključila se i Hrvatska obrtnička komora nastojeći zaštititi njihove interese i osigurati ravnopravan tretman na tržištu ponude usluga prijevoza u cestovnom prometu.

Primjerice, novim Nacrtom prijedloga Zakona potiče se korištenje mobilne aplikacije kao mjernog uređaja pored taksimetra iako se u istraživanju kojeg je od Fakulteta prometnih znanosti naručilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture navodi da mogućnost pogreške u izračunu aplikacije iznosi u prosjeku između 5 i 10% dok najveća odstupanja bilježe grešku od čak 43%, dok je u taksimetru raspon odstupanja 0.1/0.2%.

Veći broj sudionika/ca koji će se uključiti u ovu javnu raspravu, sigurno će doprinijeti kvaliteti sadržaja Nacrta te u konačnici krajnjem korisniku omogućiti korištenje kvalitetne usluge, po prihvatljivim uvjetima.   
 
(l:hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se