Skladištenje guma: 5 pravila s kojima ćete sačuvati svoje gume

PODUZETNIČKE PRIČE
28.8.2017. 12:23:00

Skladištenje guma: 5 pravila s kojima ćete sačuvati svoje gume
Proljeće je davno počelo i temperatura zraka sve je viša, što znači da zimske gume treba zamijeniti ljetnima. Postoje pravila za skladištenje sezonskih guma kojih se trebate pridržavati ako želite da vam gume duže traju.
U nastavku pročitajte 5 važnih pravila za skladištenje guma. 

Obilježavanje pozicije

Prvo pravilo odnosi se na obilježavanje pozicija na kojima su se nalazile gume. Vrlo je bitno obilježiti pozicije kako bi, prilikom ponovnog postavljanja guma, mogli zamijeniti prednje i stražnje gume. Rotacija guma je obavezna jer se prednje gume brže i više troše.

Pregled i pranje guma

Prije skladištenja guma jako je važno da su one temeljito oprane. Ako gume spremate bez felgi, možete ih oprati dok su još na automobilu čime ćete spriječiti močenje unutrašnjosti gume. Ako ih spremate zajedno s felgama, možete ih oprati nakon skidanja s automobila. Važno je maknuti sve kamenčiće i strana tijela s guma, a zatim ih dobro osušiti.
Osim što ćete gume temeljito oprati, važno ih je i detaljno pregledati. Možete proći rukom kroz cijeli obujam gume i vidjeti postoji li oštećenje koja treba sanirati
 
Čišćenje guma savjeti za održavanje autoguma

Razlika između skladištenja s felgama i bez felgi

Ako gume spremate zajedno s felgama, onda je potrebno gume složiti jednu na drugu i to na način da prvu gumu položite na pod i nakon toga na nju stavljate ostale. Između svake gume stavite novinski papir ili najlon radi zaštite. Gume s felgama još se mogu skladištiti tako što ćete ih vješati na zid.
Jedini ispravan način skladištenja guma bez felgi je da se gume postave horizontalno, jedna do druge.
 
Skladištenje guma
 
Skladištenje guma savjeti

Suha i tamna prostorija

Prostor u kojem se gume skladište treba biti suh i taman, bez vlage i sunčevih zraka. Temperatura mora biti manja od 35 °C, a poželjna je i prirodna ventilacija.

Bez kemikalija

U prostoru u kojem skladištite gume zabranjene su bilo kakve kemikalije, npr: benzin, ulje ili sredstva za čišćenje. Isparavanje tih kemikalija može ošteti gume.

Uz ove savjete i malo truda vaše će gume imati duži vijek trajanja. Ako ipak želite prepustiti brigu oko auto guma profesionalcima, obratite se autoservisu D.P.D u Selcu koji će se pobrinuti da vaše gume i sljedeće sezone budu u savršenom stanju.
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se