Saznajte koje su prednosti opločnika i tlakovca

PODUZETNIČKE PRIČE
13.7.2018. 15:02:43

Saznajte koje su prednosti opločnika i tlakovca
Kako biste svoje dvorište ili vrt pretvorili u pravu ljetnu oazu, posvetite se njegovom dizajnu. Biranjem opločnika i tlakovca kao materijala za popločavanje podova i staza ima raznih prednosti kojima možete dati poseban "štih" svom eksterijeru. Njihova primjena idealna je za dvorišta, vrtove i vrtne staze, terase, prilaze i parkirališta.

Prednosti opločnika


Karakteristika opločnika je njihova otpornost i čvrstoća materijala, posebice jer se uglavnom rade od betona. Vrlo dobro podnose oscilacije u temperaturi, te se pri velikim vrućinama i visokim hladnoćama ne deformira njihova struktura ni površina.

Budući da je beton izrazito fleksibilan materijal, moguće je dekorirati vaš vrt, vrtne staze, terase i dvorišta u raznim oblicima, bojama i s raznim motivima

Odlučite li se postaviti opločnike, znajte da su oni potpuno ekološki prihvatljivi. Naime, opločene površine imaju dobru drenažu, što zatim ima pozitivan utjecaj na klimu i zrak jer nema isparavanja opločnika. 

Ako se slučajno koji komad opločnika ošteti, ili ste prisiljeni mijenjati instalacije pod zemljom, opločnici se jednostavno uklanjaju i s lakoćom se mogu ponovno postaviti na isto mjesto, kao da ih nikada niste ni micali. 
 
Oblak Commerce, Viškovo, opločnici 

Prednosti tlakovca


Tlakovac je zapravo vrsta betonskog opločnika. Posebice je privlačan u krajobraznoj arhitekturi i uređenju eksterijera. 

Popločavanje dvorišta tlakovcem puno je jeftinije nego opcija popločavanja lijevanim betonom ili asfaltom, a i estetski izgleda mnogo ljepše. Zagrijavanje tamnih i vrućih materijala poput lijevanog betona ili asfalta uzrokuju toplinsko isparavanje, što za rezultat ima porast temperature i onečišćenje atmosfere. Budući da se kod proizvodnje tlakovca koriste propusni materijali svjetlije boje, sunčeve zrake i toplina se odbijaju od površine, te tako ne dolazi do isparavanja i porasta topline

Tlakovac je otporan, cjenovno pristupačan materijal kojeg je lako održavati i čistiti. Moguće ih je postavljati u raznim šablonama i kreirati zanimljiv dizajn staza ili podova.
 
Oblak Commerce, Viškovo, tlakovac 

Opločnike i tlakovac brže i jednostavnije je postaviti, bezbroj je varijanti postavljanja, od pravocrtnog, lepezastog, zavojitog do kružnog. S propusnim materijalima korištenim u izradi opločnika i tlakovca, mnogo je ljepše vidjeti dvorišta i vrtove popločene na ovakav način. Želite li i vi imati lijepo dekoriran eksterijer, posjetite Oblak Commerce u Viškovu. Ovo se poduzeće, sa stogodišnjim iskustvom, pozicioniralo kao vodeći proizvođač opločnika. U njihovoj ponudi pronaći ćete opločnike, rubnike, potporne elemente, betonske ploče i blokove vrhunske kvalitete, što možete provjeriti na stranicama eKvarner.info

(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se