Donosimo priču o tvrtki koja posluje već 116 godina

PODUZETNIČKE PRIČE
26.6.2017. 11:36:54

Donosimo priču o tvrtki koja posluje već 116 godina
Tlakovci i opločnici s godinama su se pokazali kao najkvalitetnije rješenje za uređenje okućnica i dvorišta te popločavanje staza i šetnjica. Visoka kvaliteta betona omogućuje izdržljivost godinama i otpornost na sve vremenske uvjete.

Razgovarali smo s tvrtkom Oblak koji su nam ispričali malo više o svom radu, povijesti i proizvodu koji je tražen danas jednako kao i nekad.
 

Tradicija duga 116 godina


Tvrtka Oblak potječe iz Slovenije, a s radom je počela davne 1901. godine - obiteljski posao prenosio se s koljena na koljeno, da bi danas postali sinonim za kvalitetne betonske proizvode.

- Prvi proizvodi bile su betonske krovne obloge, kanalizacijske cijevi, teraco ploče... Tadašnja proizvodnja je bila ručna. Dolaskom elektrike, općeg razvoja strojogradnje, kasnije elektronike i računarstva, kod nas je osuvremenjena i proizvodnja betonskih proizvoda.
 

Proizvodnja opločnika i tlakovca


Bave se proizvodnjom opločnika, tlakovca, rubnika, potpornih elemenata, betonskih ploča i ostalih betonskih proizvoda. Sjedište tvrtke je i dalje u Sloveniji, no iz podružnice u Rijeci djeluju na području cijele Hrvatske, posebno Primorsko-goranske županije i Istre. Kako kažu, poslovanje su proširili i na Austriju, Crnu Goru te Srbiju.

Danas, uz pomoć suvremene opreme, mogu pripravljati i najzahtjevnije betonske mješavine. Betonara je u cijelosti automatizirana i kompjuterski vođena, a betoni su certificirani.
 

Beton - "vječni" materijal


Kako nam kažu, beton smatraju prirodnim materijalom, iako je zapravo umjetni kompozit, sastavljen od prirodnih komponenti: veziva, vode, zraka i mineralnih agregata – grubog i finog pijeska. Tu „mješavinu" su poznavali već prije više tisuća godina. Stari Rimljani su beton, koji je imao drugačiji sastav od onog koji znamo i kako ga razumijevamo danas, koristili za gradnju objekata koji još i danas prkose vremenu. Smatralo se da je beton "vječni materijal". Danas kažu da je beton, uz pravilnu uporabu, održavanje i njegu „gotovo vječni" materijal. U modernoj proizvodnji betona, obično su mu dodani i kemijski dodaci, pigmenti boje, armaturni materijali...

U nastavku pogledajte galeriju radova poduzeća Oblak; možda Vam posluži kao inspiracija za buduće uređenje.
 
 


 
 
 
 

(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se