TRAŽIŠ? NAĐI.

Prijavite se na edukaciju: 3-PBM metoda održivog upravljanja poslovnim modelom

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
6.6.2019. 9:19:48

Prijavite se na edukaciju: 3-PBM metoda održivog upravljanja poslovnim modelom
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva na trening iz 3-PBM metode održivog upravljanja poslovnim modelom u četvrtak, 13. lipnja, s početkom u 9:30 sati, 
Želite li naučiti osnove analize i upravljanja vlastitim poslovnim modelom te njegovim utjecajem na okoliš i društvo, a sve kako bi se unaprijedila ukupna konkurentnost i ekonomski rezultati poslovanja poduzeća te uvećao potencijal skalabilnosti poslovanja? Ekonomska održivost poslovanja više nije dovoljna, zaista uspješna poduzeća posluju i rastu održivo i u odnosu na okoliš i društvo u kojem posluju.

3-PBM (3 Pillar Business Model) metodologija razvijena je za potrebe vođenja poslovnih modela poduzeća u nautičkom sektoru, no primjenjiva je i u ostalim industrijama te integrira dva globalna koncepta – Platno poslovnog modela (Business model canvas) proširenog i s perspektivama utjecaja na okoliš i društvo te „model resursi-procesi-vrijednosti" kao ključni koncept iz teorije disruptivnih inovacija.

Sadržaj:

  • Važnost uravnoteženog i održivog poslovnog modela za rast i profitabilnost poslovanja
  • Platno poslovnog modela
  • Utjecaj Resursa-procesa-vrijednosti na poslovanje
  • 3-PBM metodologija za unapređivanje rezultata poslovanja
  • Početna analiza poslovnog modela
  • Analiza utjecaja poslovnog modela
  • Identificiranje trendova i prilika za unapređivanje poslovnog modela
3-PBM metodologija je razvijena u okviru IntrerregMED projekta iBlue na primjerima malih i srednjih poduzeća iz cijelog nautičkog sektora, od proizvodnje plovila, luka i marina do chartera i uz nautiku vezanih usluga kao postupak inoviranja i upravljanja poslovnim modelom, a radi boljeg i usklađenog upravljanja ekonomske, društvene i okolišne perspektive poslovanja tvrtke.

Predavač

Boris Golob, mag. ing., direktor je STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik već više od 15 godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EU EASME Horizont 2020 SME instrument program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Strategyzer business model canvas certificirani trener.

Mjesto održavanja: STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu, Sveučilišta u Rijeci: Radmile Matejčić 10.
Trajanje: od 9:30 do 15:00 h

Rok za prijavu: 12. lipnja do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta iBlue)
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se