Korado Korlević u Rijeci s predavanjem “Kome pripada budućnost?”

NOVOSTI
21.10.2019. 8:48:39

Korado Korlević u Rijeci s predavanjem “Kome pripada budućnost?”
"Kome pripada budućnost?” naziv je zanimljivog predavanja poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića, posvećenog poslovima budućnosti. Predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u srijedu 23. listopada u 17:30 sati, u organizaciji Rotary E-kluba Hrvatska.
 
Ulaz je slobodan.

Predviđa se da će polovica svih današnjih radnih mjesta nestati do 2030. godine. Znanstveni i tehnološki napredak snažno utječe na svijet rada koji prolazi kroz velike promjene i tjera nas na aktivno promišljanje o razvoju društva. Sposobnost stalne promjene i prilagodbe novim uvjetima rada bit će imperativ za tražitelje poslova u budućnosti.

Svjetski gospodarski forum (WEF) procjenjuje da će 65% današnje djece završiti u karijerama koje još ne postoje. Školovanje djece za takva zanimanja, vještine koje kod njih treba razvijati kako bi ih pripremili za poslove budućnosti te statični sustav obrazovanja koji ne prati očigledne i radikalne promjene u svijetu samo su neke od tema predavanja. Predavanje će se moći pratiti i uživo na poveznici: https://www.youtube.com/user/gradrijeka.
 
(l:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se