Globalni klimatski pokret Climathon u Rijeci: evo kako se možete uključiti

NOVOSTI
22.10.2019. 8:57:36

Globalni klimatski pokret Climathon u Rijeci: evo kako se možete uključiti
U Rijeci slijedi event koji je odlična prilika da se utječete na lokalne promjene. Sudjelovanjem postajete dio globalnog pokreta za klimu koji se događa u istih 24 sata, 25.-26. listopada 2019. u više od 105 gradova svijeta.
 
Hakaton za klimu ili Climathon je globalni pokret gradova koji klimatske promjene vide kao priliku za povezivanje, okupljanje i suradnju gradova i građana, istraživača, studenata, dizajnera, programera, kreativaca i poduzetnika oko inovacija i kreativnih rješenja kojima se ublažavaju izazovi klimatskih promjena u gradu. 

Organizatori su pripremili bogat program s početkom u subotu (26. listopada) u 9:00 sati u Proizvodnom parku Torpedo Riječke razvojne agencije Porin (Milutina Barača 62, Rijeka).

Smanjenje utjecaja klimatskih promjena

Izazov gradu je komunalna neposlušnost, divlje deponije, nepravilno odlaganje glomaznog i zelenog otpada. A izazov Riječanima je narušen javni prostor što rezultira nezadovoljstvom i nerazumijevanjem građana o problemu koji nije dio redovnog programa održavanja i odvoza otpada. Glavni uzrok tome je nepažnja i nemogućnost građana da glomazni i zeleni otpad prevoze na reciklažna dvorišta, što najčešće rezultira odlaganjem otpada na javne površine. Postoji li bolji, pametniji, kreativan način i rješenje?
 
U ugodnoj atmosferi učit ćete i povezivati ideje uz pomoć mentora iz različitih područja (gospodarenje otpadom, energija, klima, društvene inovacije, kreiranje poslovnih modela, storytelling).

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku kako biste doprinijeli smanjenu utjecaja klimatskih promjena kroz izazov grada Rijeke koji se odnosi na gospodarenje otpadnim materijalima na lokalnoj razini. Više o izazovu pronađite na linku.

Hackathon će vas upoznati s različitim alatima razvoja kreativne poslovne  ideje i dati priliku da svoje ideje predstavite pred žirijem te osvojite nagradu. Slobodno nagovorite prijatelje, obitelj i susjede u kvartu da se prijave. S ovim izazovom želi se proširiti zajedničko shvaćanje problema i pronaći novi koncept upravljanja glomaznim otpadom u gradu u kojem građani sudjeluju kao partneri. 
 
Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve.

Najbolje ideje osvajaju vrijedne nagrade

Završna prezentacija ideja i dodjela nagrada otvorena je za javnost i prema programu počinje u 17:45 sati.

Program završava u subotu (26. listopada) sa svečanom dodjelom nagrada od 20:15 sati. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri prema zadanim kriterijima.

Prijave otvorene do 25. listopada

Za bolji uvid u raspored događaja možete pogledati program na linku.

Prijaviti se možete do 25. listopada 2019, link za prijavu pronađite ovdje.
 
Novosti pratite i na Facebook stranici Događaja.
 
(l:inspireme.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se