TRAŽIŠ? NAĐI.

Besplatni seminar: Novi prodajni alati

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
17.2.2020. 9:09:00

Besplatni seminar: Novi prodajni alati
Novi prodajni alati omogućavaju uspješno razumijevanje stvarnih razloga kupnje kao i situacija u kojima je naša ponuda superiorna u odnosu na ponudu konkurencije. Novi prodajni alati uspješno se primjenjuju i na B2B tržištima industrijskih roba kao i na B2C tržištima roba široke potrošnje, kod osobne prodaje ili prodaje putem masovnih medija.

Novi prodajni postupci i alati, stvoreni prilikom razvijanja metodologija stvaranja novih proizvoda i usluga (inoviranja), pokazali su se fleksibilniji i produktivniji od klasičnih prodajnih i marketinških alata.

Inoviranje proizvoda i usluga uključuje i problem prodaje nečega za što kupci nisu nikad čuli. Pri prodaji uobičajenih stvari često zaboravljamo koje vrijednosti kupci cijene i plaćaju te se s konkurencijom nadmećemo oko nebitnih elemenata ponude.

Novi prodajni alati omogućavaju uspješno razumijevanje stvarnih razloga kupnje kao i situacija u kojima je naša ponuda superiorna u odnosu na ponudu konkurencije.

Ovi alati su vrijedan dodatak postojećim alatima analize procjene i selekcije kupaca poput SWOT analize, matrice kupaca, lanca vrijednosti, Porterovih pet sila itd.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, vlasnicima i članovima rukovodećih timova zaduženih za poslovnu strategiju, razvoj, marketing i prodaju te prodavačima s iskustvom.
 
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. veljače, STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu, Radmile Matejčić 10, Rijeka

Sadržaj

Na radionici će se sudionici upoznati s korištenjem alata inoviranja kao prodajnih alata, s naglaskom na primjene kod prodaje ključnim kupcima:
  • „posao kupca" omogućava razumijevanje stvarnih razloga kupnje i identificiranje okolnosti kada kupci imaju jasni interes za kupovinom, ,
  • „strateško platno" i „krivulja ponude vrijednosti" omogućavaju jasnu vizualizaciju naše ponude vrijednosti, usporedbu s konkurencijom i supstitutima (rješenjima iz drugih industrija, prilagođavanjima itd.) te razumijevanje kada je „naša" ponuda „bolja" od ostalih rješenja,
  • „prepreke potrošnji" omogućavaju identificiranje prepreka kupnji koje poduzeća organizacijom vlastitog poslovanja postavljaju pred kupce te njima mogu spriječiti ili ograničiti zahvaćanje određenih segmenata kupaca,
  • „platno poslovnog modela" omogućava analizu poslovanja B2B klijenata i razumijevanje da li se i kako se ponuda poduzeća uklapa u poslovanje kupaca.

Predavač

Boris Golob, mag. ing., direktor je STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik već više od 15 godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EU EASME Horizont 2020 SME instrument program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi.
 
Kotizacija: NE PLAĆA SE 

 
(l:step-uniri.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se