Besplatne radionice u Rijeci - Znanje za budućnost

NOVOSTI
29.3.2019. 9:04:08

Besplatne radionice u Rijeci - Znanje za budućnost
11. travnja u Rijeci na STEP Ri-ju održava se besplatna radionica s početkom u 17:00 h. Predavač je Emanuel Blagonić, dizajner s više od 15 godina iskustva iz rada s klijentima iz Hrvatske i svijeta, a otkrit će mnoštvo tajni, bez obzira radite li svoj prvi web (ili tražite nekoga da vam ga napravi) ili ste freelancer ili vlasnik (ili zaposlenik) manje agencije koja želi raditi s klijentima iz Hrvatske ili inozemstva.

17:00 Kako do vlastitog weba?

Radionica "Kako do vlastitog weba” orijentirana je na krajnje korisnike – sve koji planirate raditi novu internetsku stranicu ili nadograditi postojeću. Na ovoj radionici odgovorit ćemo na pitanje trebate li vlastitu internet stranicu i u kojem obliku. Saznat ćete kako definirati dobar budžet za izradu internetske stranice, te trebate li stranicu raditi sami ili pronaći profesionalca? Razgovarat će se o tome kako definirati ciljanu publiku, ciljeve, informacijsku arhitekturu – ali i naučiti što je to landing page i konverzija. Radite li s agencijom saznat ćete kako definirati dobar budžet i što očekivati od agencije te kako analizirati ponude koje ćete dobiti.

Ciljana publika: informatički pismeni vlasnici obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli napraviti vlastite internetske stranice, bilo sami ili uz pomoć freelancera ili agencije.
Potrebna predznanja: poznavanje rada na internetu, uređivanje i priprema teksta, unos teksta u CMS editor (poput WordPressa).

19:00 Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu

Radionica "Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu” namijenjena je web profesionalcima – freelancerima i malim agencijama. Iako će se o temi govoriti iz perspektive dizajnera i (nekadašnjeg) vlasnika male agencije, tema će biti primjenjiva svima koji rade s klijentima na webu – iz Hrvatske ali i svijeta. Saznat ćete kako analiziram (buduće) klijente, zašto je važan inicijalni interview i kako napraviti dobru ponudu. Razgovarat će se o cijenama i kako ih vremenom povećavati. Nemate li svoj ured i/ili radite s klijentima iz cijelog svijeta objasnit će vam se tehnike i tajne online komunikacije – od Skype preko važnosti project managementa i organiziranja vlastitih poslovnih procesa.

Ciljana publika: freelanceri i vlasnici manjih agencija koji rade s klijentima iz Hrvatske (lokalnim u blizini mjesta rada, ili nacionalno) ili inozemstva.
Potrebna predznanja: svatko tko radi direktno ili indirektno s klijentima.

Predavač

Emanuel Blagonić profesionalno se bavi webom posljednjih 15 godina tijekom kojih je radio za više od 500 različitih klijenata iz Hrvatske i svijeta. Od izrade internetskih stranica preko dizajniranja touch-screen sučelja, radio je za male i velike klijente, startupe i multinacionalne kompanije. Trenutno radi kao freelance UX dizajner s multinacionalnom kompanijom iz Švicarske.

Emanuel često predaje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje educira klijente i kolege iz branše o važnosti dizajna, pristupačnosti (eng. accessibility) internetskih stranica, korisničkim sučeljima i općenito procesu dizajna i optimizaciji poslovnih procesa. Kao jedan od pionira WordPressa u Hrvatskoj organizirao je niz Meetupa i konferencija, uključujući i prvu konferenciju o WordPressu u Hrvatskoj (WordCamp Croatia, 2015. u Rijeci). Posljednje tri godine bio je jedan od organizatora najveće svjetske konferencije o WordPressu, WordCamp Europe (2016, Beč; 2017, Pariz; 2018, Beograd) gdje je vodio komunikacijski tim.

Većinu onoga što je naučio – dobre i loše stvari – Emanuel će vam prenijeti kroz ove dvije radionice.
 
Zahvaljujući partnerima radionica Plus hostingu i Algebri, svi će sudionici dobiti dodatne poklone koji će im pomoći da stečena znanja primjene u praksi.
 
 
(l:znanjezabuducnost.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se