Besplatan seminar: Znakovi kvalitete za proizvode i usluge

NOVOSTI
7.10.2019. 9:07:15

Besplatan seminar: Znakovi kvalitete za proizvode i usluge
Način na koji potrošači percipiraju proizvod ili uslugu jedan je od važnijih faktora koji treba uzeti u obzir prilikom odabira strategije za povećanje prodaje, udjela na tržištu, prilagodbe marketinga, razvijanja novih proizvoda ili usluga. Brojna istraživanja i znanstveni radovi potvrđuju činjenicu da potrošači razvijaju pozitivne emocije prema proizvodima ili uslugama koje su prepoznatljive i jedinstvene.

Označavanje proizvoda i usluga ima dugu povijest i gospodarski značaj zaštite proizvoda i domaće proizvodnje, pružajući ujedno potrošačima važnu informaciju o njihovom porijeklu.

Na domaćem tržištu potrošačima se nude proizvodi i usluge označeni različitim znakovima koji se temelje na njihovim različitim specifičnim svojstvima  – to ih čini drugačijima od konkurencije te jamči da je riječ o proizvodu ili usluzi koja je kvalitetna i/ili inovativna.

Obzirom da prepoznatljivost i jedinstvenost mogu biti relevantni čimbenici koji utječu na konačan odabir prilikom kupnje, bitno je poznavati opcije koje nam pruža hrvatski i europski sustav označavanja proizvoda i usluga.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, vlasnicima i članovima tima osiguranja kvalitete koji svoje proizvode i usluge žele podići na viši nivo i učiniti ih prepoznatljivima.
 
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. listopada u 9:30 h, STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu, Rijeka.

Sadržaj

Sudionici će se upoznati s pojmovima i procedurama dodjele znakova kvalitete:
  • prednostima koje donose znakovi kvalitete kojima su označeni proizvodi i usluge
  • kome se znakovi kvalitete mogu dodijeliti i koji su uvjeti za dobivanje znaka
  • procedura provjere da li željeni proizvod ili usluga odgovaraju standardu kvalitete koji traženi znak zahtjeva
  • nadzor nad dodjelom i tijekom korištenja znakova te posljedice u slučaju korištenja znaka na neodgovarajućim proizvodima ili uslugama
  • mogućnosti sufinanciranja troškova za projekt ishođenja znaka

Predavač

Martina Štifanić, dipl.ing.preh.teh., vlasnica je obrta za savjetovanje u poslovanju s hranom, te radi kao konzultant poslovnim subjektima koji žele uvesti ili unaprijediti svoj sustav kvalitete i sigurnosti hrane. Tijekom 9 godina rada kao voditeljica proizvodnje i 5 godina kao voditeljica sustava upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji stekla je bogato iskustvo u kreiranju i upravljanju procesima u proizvodnji te uspostavi cjelokupne dokumentacije osiguranja kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda. Vodila je projekte implementacije više certifikata sigurnosti i kvalitete hrane kao i nekoliko projekata pripreme za internacionalne inspekcije sigurnosti hrane, a kao odgovorna osoba poslodavca vodila je projekt zaštićene oznake izvornosti za Istarski pršut. Kvalificirani je sudac za senzorsko ocjenjivanje suhomesnatih proizvoda, kao i certificirani interni auditor za sustave ISO 22000 i IFS Food.

Trajanje: od 9,30 do 14,00 h
Rok za prijavu: 16. listopada do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: ne plaća se (financirano iz projekta EEN)
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se