Besplatan seminar: Osnove poslovanja obrtnika

NOVOSTI
21.5.2019. 9:11:13

Besplatan seminar: Osnove poslovanja obrtnika
Planirate osnovati obrt ili ste ga već osnovali, ali još uvijek niste upoznati sa svim važnim aspektima vezanim za poslovanje?

Na seminaru Osnove poslovanja obrtnika govorit će se pojmu obrta, vrstama obrta koje je moguće osnovati te osnovnim preduvjetima koje je potrebno zadovoljiti kako bi pokrenuli poslovanje obrta. Ukratko će biti prikazane prednosti i nedostaci obrta u odnosu na d.o.o. i j.d.o.o.
 
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. svibnja u 9:30 h, STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu, Sveučilišta u Rijeci; Radmile Matejčić 10, Rijeka.

U posljednje vrijeme pojačan je interes obrtnika za ulazak u sustav paušalnog oporezivanja. Koje poslovne knjige trebaju voditi „paušalisti" i da li ih je moguće samostalno voditi, samo su neka pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti.

Nadalje, govorit će se o poslovanju redovnog obrta – obveznika vođenja poslovnih knjiga primitaka i izdataka. Jedna od evidencija koja se traži od obrtnika je i popis dugotrajne imovine te ćemo se osvrnut na nabavu osnovnih sredstava kod obrtnika te razliku u njihovoj evidenciji u odnosu na druge poslovne izdatke.

Osim toga, pojasnit će se što je PDV i kako funkcionira, treba li se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a ili poslovati kao mali porezni obveznik te kada je potrebno izvršiti registraciju za potrebe PDV-a, odnosno zatražiti dodjelu PDV broja?

Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima, kao i onima koji će to tek postati, koji žele saznati informacije koje će im pomoći da bolje razumiju poduzetničko okruženje i ono što ih očekuje.

Predavač

Ana Janežić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a nakon toga je radila kao računovođa u privatnom sektoru i time stekla dugogodišnje iskustvo iz područja financija i knjigovodstva.

Tijekom godina se kontinuirano usavršavala te je danas poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Edukacije koje provodi ocijenjene su od strane polaznika kao jednostavne i lako razumljive, bazirane na primjerima iz prakse.

Trajanje: od 09:30 do 13:30 h
Rok za prijavu: 29. svibnja do 12 h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: ne plaća se (financirano iz projekta EEN)
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se