Ventilacija: ključna za uspješno poslovanje ugostiteljskog objekta

PODUZETNIČKE PRIČE
16.1.2018. 11:08:57

Ventilacija: ključna za uspješno poslovanje ugostiteljskog objekta
Uz mnogobrojne obveze i zadatke vezane za poslovanje koje svaki poslodavac mora svakodnevno obaviti, ponekad je vrlo teško razlučiti između onih koji se moraju obaviti odmah i onih koji se mogu odgoditi. Ipak, odgađanje instalacije, održavanja ili popravka ventilacijskog sustava u vašem ugostiteljskom objektu moglo bi ugroziti zdravlje i sigurnost zaposlenika i gostiju, a samim time i budućnost vašeg poslovanja.

Bilo da se bavite pružanjem usluga smještaja, hrane ili pića, dobra će ventilacija osigurati uvjete potrebne za ugodan boravak u objektu te učinkovito grijanje i hlađenje. 

Tvrtka Airmat Ventilacije iz Rijeke ukazuje na dobrobiti koje će ugradnja kvalitetnog ventilacijskog sustava donijeti vašem poslovanju.
 

1. Poboljšava kakvoću zraka

Bakterije i vlaga u zraku mogu uzrokovati probleme s disanjem. Onima koji pate od astme ili alergija, ustajao, suh i zagađen zrak pogoršat će simptome. Dobra ventilacija omogućuje ulazak svježeg zraka u unutarnji prostor bez negativnog utjecaja na grijanje ili hlađenje što pomaže kontrolirati razinu vlažnosti i spriječiti simptome povezane s poremećajima dišnog sustava i drugim bolestima. 

2. Uklanjanja masnoću

Važno je imati sustav za odvođenje para i masnoća iz kuhinje. Masnoća isparava i prenosi se zrakom zbog čega zidovi u vašoj kuhinji mogu postati ljepljivi i masni. Dobra ventilacija uklonit će masne čestice iz zraka i tako osigurati čišću kuhinju i sigurnije uvjete rada vašim djelatnicima. 
 

3. Povećava sigurnost ljudi koji borave u objektu

Ispušni sustav pomaže odvođenju plinova koji nastaju izgaranjem energenata prilikom grijanja, no da bi taj sustav ispravno funkcionirao nužno ga je redovito održavati. Loša ventilacija može dovesti do trovanja ugljičnim monoksidom zbog čega je nužno bar jednom godišnje ugovoriti pregled stručnjaka.

4. Zaustavlja širenje mirisa

Mirisi koji dolaze iz kuhinje ili sanitarnog čvora, ali i ustajali zrak u smještajnom objektu zasigurno neće biti ugodni vašim gostima. Pravilno ugrađeni ventilacijski sustav onemogućit će širenje mirisa unutar prostor. 
 
 

Tvrtka Airmat Ventilacije pobrinut će se da sustav ventilacije u vašem objektu bude u skladu sa svim zakonima te će osigurati poštivanje svih propisa o sigurnosti i zaštiti zdravlja. Trebate li savjet za ugradnju ventilacijskog sustava u vašem ugostiteljskom ili poslovnom prostoru na području Kvarnera i Istre pošaljite upit stručnjacima iz Airmat Ventilacija. Više informacijama o uslugama koje nude možete saznati na stranicama našeg portala

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se