TRAŽIŠ? NAĐI.

Uskoro nam stiže 4. eno – gastro festival WineRi!

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
19.2.2020. 10:02:05

Uskoro nam stiže 4. eno – gastro festival WineRi!
Četvrti međunarodni eno – gastro festival WineRi na novoj lokaciji, uz samo more Riječke luke, u prekrasnom šatoru na Gatu Karoline Riječke 13. – 14. ožujka od 13:00 do 20:00 sati okuplja više od 70 izlagača iz Hrvatske i regije. Pokazatelj da je ovakav festival Gradu Rijeci i Kvarneru bio potreban jest činjenica da festival svake godine posjeti 50-ak akreditiranih novinara, 100-injak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca te oko 1000 posjetitelja koji mogu uživati u više od 300 etiketa vina te ostalih gastronomskih poslastica.

Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

WineRi polako prerasta u centralno mjesto okupljanja proizvođača, konzumenata i ljubitelja autohtonih kvarnerskih sorti žlahtine, jarbole, belice, sansigota i trojiščine. Cilj je kroz vrijeme postati nezaobilazno mjesto i festival prvenstveno autohtonih sorti, a kako je na Kvarneru najzastupljenija žlahtina, festival žlahtine i ostalih autohtonih sorti.

Više nego dobrodošli su i svi dragi prijatelji vinari iz ostalih dijelova Hrvatske i regije koji semogu predstaviti publici Kvarnera kroz izlaganje na festivalu i radionice. Organizatorima je izuzetno drago da ih i ove godine podržavaju županije i turističke zajednice što je pokazatelj da razumiju i žele pomoći svojim proizvođačima da plasiraju kvalitetne hrvatske proizvode na turističko tržište Kvarnera.

I ove godine festival i izlagači pomažu udruzi Hoću – Mogu iz Pazina koja radi s djecom s poteškoćama u razvoju donirajući proizvode koje posjetitelji mogu otkupiti po simboličnim cijenama.

"Dobrodošli na 4. Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2019. Želimo vam da se ugodno osjećate, da otkrijete nove vama drage okuse i mirise i uživate u našem riječkom Dionizijevom hramu”, poručili su organizatori.

(I: fiuman.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se