Troškovi života u Nizozemskoj

ŠTO, GDJE, KAKO...?
4.11.2022. 9:48:25

Troškovi života u Nizozemskoj

Boravak u Nizozemskoj

Do sada su mnogi radnici iz EU birali Nizozemsku kao glavno odredište ekonomske migracije. Ovaj trend se nastavlja, a samim tim se sve više stranaca odlučuje za stalni boravak u ovoj zemlji. U ovom članku saznat ćete, između ostalog, koliko košta smještaj, hrana i prijevoz u Nizozemskoj.
 
Građani EU mogu legalno boraviti u Nizozemskoj najviše 4 mjeseca, a nakon toga potrebno je pobrinuti se za sljedeće formalnosti:

  • prijava u mjestu prebivališta
  • BSN broj
  • zahtjev Uredu za imigraciju i naturalizaciju
  • DigID (elektronički potpis).

Važno! Ako se odlučite otići u Nizozemsku preko agencije za zapošljavanje, nećete morati sami obavljati sve formalnosti. U tome će vam pomoći agencija!

Minimalna plaća u Nizozemskoj u 2022. 

Ne zaboravite da u Nizozemskoj postoji nešto poput plaćanja naknada na osnovu starosne dobi. Što je zaposlenik stariji, to može više zaraditi. U nastavku pogledajte iznose minimalnih plaća koji se primjenjuju u Nizozemskoj od 1. srpnja 2022.
 
nizozemska

Troškovi iznajmljivanja smještaja

Cijene najma apartmana ovise o lokaciji, standardu i drugim čimbenicima. Ukoliko se odlučite emigrirati u Nizozemsku predlažemo da smještaj potražite na lokalnim web stranicama kao što su:

Drugi način je da taj posao prepustite agenciji za nekretnine, ali tada trebate uzeti u obzir dodatne troškove (provizija agencije). S druge strane, moguće je pronaći i posao uz koji nude besplatan smještaj ili jamče djelomično pokriće troškova!

U tablici ispod naveli smo primjere cijena za najam studio apartmana i sobe u tri najnaseljenija grada u Nizozemskoj:

nizozemska
Pored toga, tu su i troškovi za račune, koji u prosjeku iznose 180 eura mjesečno, te troškovi za odvoz smeća od 250 do 330 eura na godišnjem nivou.

Troškovi hrane i prijevoza u Nizozemskoj

Preostali životni troškovi u Nizozemskoj uključuju hranu i prijevoz. Okvirno smo odredili4 prosječne cijene prehrambenih proizvoda, kao i karte za javni prijevoz i goriva.
 
nozozemska
Život i rad u Nizozemskoj ima mnoge prednosti. O tome svjedoči stalni priliv ljudi iz inozemstva. U Nizozemskoj postoji velika potražnja za stranim radnicima, kako za sezonskim tako i za stalnim radnicima.
 
(Sponzorirani članak)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se