Sretan Dan žena želi Vam eKvarner.info

PODUZETNIČKE PRIČE
8.3.2017. 8:38:31

Sretan Dan žena želi Vam eKvarner.info
Cijeli eKvarner.info tim želi sretan Dan žena svim svojim suradnicama, čitateljicama, majkama, bakama, prijateljicama, djevojkama, kćerkama i svim ostalim ženama! 
 
Kako bi Vam uljepšali ovaj dan, pripremili smo tri mala iznenađenja. Na našoj Facebook stranici održava se nagradna igra gdje imate priliku osvojiti nešto za sebe ili Vama dragu osobu.

Agencija Matulji Tours za Vas je pripremila besplatno putovanje u Graz za dvoje, konoba Ugor će Vas počastiti večerom za dvoje, a estetski centar Krinea napravit će Vam najbolji trajni lak.

 
Kako bi Vam olakšali potragu za malim znakom pažnje, donosimo Vam i popis restorana i cvjećarna na području Kvarnera.

Jeste li znali da se prvi dan žena obilježio 8. ožujka 1909. godine u SAD-u?

Iako mnogi danas gledaju na Dan žena kao na komercijalizirani blagdan, on predstavlja povijesnu borbu koju su žene morale voditi da bi imala jednaka prava kao muškarci. 

I izborile su se za sebe - dobile su pravo glasa, pravo na odabir majčinstva, pravo na obrazovanje te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Ideja za obilježavanje Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. stoljeća, u doba industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta.
Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila javno su demonstrirale 8. ožujka 1857. godine u New Yorku jer su bile nezadovoljne radnim uvjetima i niskim plaćama. Ali protesti su se događali i sljedećih godina i to upravo 8. ožujka. Najpoznatiji je bio protest 1908. godine, kada je 15 000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, veće plaće i pravo glasa.

Prva međunarodna ženska konferencija održala se 1910. godine u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te se na prijedlog njemačke socijalistice Clare Zetkin ustanovio "Međunarodni dan žena". 
 
(I:eKvarner.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se