Savršeno oblikovane usne i mladoliki izgled lica uz hijaluronske filere u klinici Vividenti Kalmar

ŠTO, GDJE, KAKO...?
12.5.2023. 13:59:17

Savršeno oblikovane usne i mladoliki izgled lica  uz hijaluronske filere u klinici Vividenti Kalmar
Nedostatak volumena i definicije usana, kao i pojava prvih bora neki su od najčešćih kozmetičkih problema s kojim se suočavaju žene diljem svijeta. Bez obzira je li to posljedica prirodnog starenja, genetike ili drugih čimbenika, nezadovoljstvo izgledom može značajno utjecati na samopouzdanje.

I dok je zbog većih estetskih korekcija ipak potrebno ići pod nož, kada se radi o povećanju usana i smanjenju bora, danas je dostupan neinvazivan zahvat kojim se gotovo bezbolno dolazi do mladolikog izgleda lica i senzualnijih usana. Pogađate, govorimo o dermalnim filerima!

Kako točno djeluju dermalni fileri, upitali smo dr. med. dent. Vivianu Kalmar, perspektivnu liječnicu koja se osim za stomatologiju, specijalizirala i u području estetike lica.

U dentalnoj klinici Vividenti Kalmar, dr. med. Dent Viviana Kalmar ženama, ali i muškarcima, svakodnevno pomaže u postizanju željenih karakteristika lica, stoga ni ne čudi kako je nominirana u izboru najboljih doktora 2023. godine magazina estetica.hr!

Kako dermalni fileri djeluju na bore i povećanje usana

Dermalni fileri se sastoje od hijaluronske kiseline, prirodne tvari koju naše tijelo proizvodi za održavanje hidratacije kože. Nažalost, s godinama se smanjuje količina prirodnog hijalurona u tijelu, što rezultira gubitkom elastičnosti i zategnutosti kože.

Hijaluron je stoga, glavni sastojak mnogih anti age krema i seruma, ali najučinkovitiji je upravo u obliku dermalnih filera. Kada se ubrizgaju ispod kože, dermalni fileri ciljano djeluju na poboljšavanje hidratacije, vraćaju punoću usnama, potiču stvaranje prirodnog kolagena te nadoknađuju izgubljeni volumen lica na području jagodica i drugih područja lica.
 
dermalni fileri rijeka

Kako odabrati odgovarajući hijaluronski filer?


Hijaluronski fileri razlikuju se po svojim karakteristikama, gustoći i kvaliteti. Liječnici odabiru različitu količinu i vrstu filera ovisno o području koje želite korigirati. Primjerice, različiti fileri koristit će se za korekciju bora i oblikovanje usana.

U klinici Vividenti Kalmar, koriste se hijaluronski fileri vrhunske kvalitete švicarskog proizvođača Teoxane Laboratories. Još važniji odabir od proizvođača dermalnih filera, svakako je i izbor liječnika kojem ćete povjeriti korekciju nesavršenosti lica.

Kako bi se postigli prirodni, zadovoljavajući rezultati, filere je važno pravilno dozirati i rasporediti, za što je ključno iskustvo i edukacija liječnika.

Kada se radi o popunjavanju usana hijaluronskim filerima, ne postoji univerzalno rješenje - svaki tretman je prilagođen individualnim potrebama i željama pacijenta. U klinici Vividenti Kalmar, pažljivo se procijenjuje lice i usne svakog pacijenta, te se na temelju toga odabire najbolji tretman koji rezultira željenim izgledom.

Svoje su povjerenje dr. med. dent. Kalmar iskazali i naša poznata lica - Nikolina Pišek, Niko Pulić i drugi. 
Osim hijaluronskim filerima, u klinici Vividenti Kalmar lice možete pomladiti i botoxom.
 
nikolina pisek

Kako izgleda postupak ubrizgavanja filera i kada očekivati rezultate?


Postupak ubrizgavanja filera je jednostavan i brz. Prije nego što započnete s tretmanom, na usne ili drugo područje tretiranja nanosi se anestetička krema koja maksimalno smanjuje nelagodu. Dermalni fileri se zatim apliciraju vrlo tankim iglicama, cijeli postupak traje desetak minuta, a prvi rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana!

Ovisno o osobi, rezultati su postojani i do godinu dana, nakon čega se preporučuje ponovljanje tretmana.

Želite li korigirati nedostatke na licu, smanjiti vidljivost bora i napokon imati savršeno popunjene usne – dogovorite svoje prve konzultacije u klinici Vividenti Kalmar. Više informacija saznajte ovdje.


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više