TRAŽIŠ? NAĐI.

Sanacija krova: Zamjena crijepa u nekoliko koraka

ŠTO, GDJE, KAKO...?
26.11.2020. 8:56:00

Sanacija krova: Zamjena crijepa u nekoliko koraka
Krovovi od glinenog crijepa na našem su području vrlo česti. Takvi se krovovi sastoje od crjepova koji se djelomično preklapaju i na taj način omogućuju da se voda slijeva. No, ako je neki od vaših crjepova razbijen ili nedostaje, voda može procuriti u unutarnji prostor. Jak vjetar može odnijeti crjepove s krovova, stoga nakon jakih bura i olujnih kiša svakako bi bilo dobro što prije provjeriti krov i sanirati nastalu štetu. Isto učinite i ako primijetite vlagu na stropu.
 

1. korak – Otkrijte uzrok problema

Najprije otkrijte koji je zapravo uzrok problema. Vrlo često krivac ne mora biti razbijeni crijep već cijev od klime uređaja. Pokušajte otkriti odakle voda dolazi. Ako je očito da se na tom mjestu nalazi razbijeni crijep, onda ga je najbolje zamijeniti.
 
Sanacija krova Rijeka Rimak krovopokrivač

2. korak - Sigurnost prije svega

Kad god radite na visini, budite sigurni da ste poduzeli sve mjere opreza. Nabavite čvrste ljestve ili platformu koja će vam omogućiti lakši pristup razbijenom crijepu. Obavezno ih postavite na čvrstu površinu. Svakako vam preporučujemo da netko bude uz vas dok radite na visini. Po mogućnosti, nosite sigurnosni pojas, a drugi kraj pričvrstite na najbližu čeličnu cijev.
 

3. korak – Podignite i fiksirajte crijep iznad onog razbijenog

Kako bi mogli ugraditi novi crijep, najprije ćete morati ukloniti postojeći. Da biste to učinili, morat ćete gurnuti drveni klin ispod crijepa koji se nalazi iznad onog slomljenog. To će vam omogućiti da ga podignete kako bi pristupili vijku koji drži slomljeni crijep.
 

4. korak - Uklonite razbijeni crijep

Sad kad možete vidjeti vijak, lagano lupkajte po crijepu oko njega dok ne pukne do kraja. Budite nježni kako ne biste razbili okolne crjepove. Uklonili razbijeni crijep, a zatim i vijak.
 
Zamjena crijepa Rijeka Rimak Krovopokrivač 

5. korak - Postavite spojnicu za crijep

Spojnicu za crijep zakačite u središte dijela krova koji ćete pokriti novim crijepom. Zamjenski glineni cijepovi uvijek se ugrađuju sa spojnicom jer ih je tako lakše pričvrstiti nego vijkom. Spojnicu možete kupiti u najbližoj trgovini građevinskim materijalom. Prilikom kupnje pazite na dimenzije spojnice.
 

6. korak – Postavite novi crijep

Uklonite drveni klin koji ste ranije namjestili, a rukom nastavite držati crijep ispod kojeg se nalazio klin. Zatim ispod njega gurnite novi crijep i spustite ga. Namjestite ga tako da sjedne čvrsto na kuku na dnu spojnice.
 
Sanacija krova, zamjena crijepa, Rijeka, Rimak 

Zamjena crijepa i sanacija krova općenito opasan je posao, pa ako niste vični radu na visini i ne znate previše o crjepovima, najbolje je taj posao prepustiti profesionalcima. Krovopokrivački radovi specijalnost su tvrtke Rimak iz Rijeke stoga im se obratite trebate li zamijeniti pojedine crjepove, postaviti novi ili adaptirati postojeći krov. Također se bave postavljanjem hidroizolacije kao i limarskim radovima. Rade na području cijele Primorsko-goranske županije.
Više o ostalim uslugama koja vam nudi tvrtka Rimak saznajte na stranicama portala eKvarner.info.
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se