Objavljen natječaj "Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019"

NOVOSTI
11.4.2019. 8:56:42

Objavljen natječaj  Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019" (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 24. svibnja 2019. godine.

U natječaju za dodjelu EEPA 2019 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2019 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: 

1) Promicanje poduzetničkog duha
2) Ulaganje u poduzetničke vještine
3) Poboljšanje poslovnog okruženja
4) Poticanje internacionalizacije poslovanja 
5) Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Kako sudjelovati?

Na portalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dostupne su sve informacije vezane za natječaj (obrazac za prijavu, upute, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni,a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

Prijavu dostavljate na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem do 24. svibnja 2019. godine.

Natjecanje za EEPA 2019 odvija se u dvije faze. U prvoj fazi – nacionalna razina, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, odabire prema propisanim EU kriterijima, dva projekta iz dvije različite kategorije, koje nadalje prijavljuje na EU razinu. U drugoj fazi – europska razina, Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji vrši odabir na EU razini.

Svi kandidati koje su za EEPA 2019 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2019 nagrada, koja će se održati 26. studenog 2019. u Helsinkiju, Finska, a u okviru trodnevne godišnje Skupštine malog i srednjeg poduzetništva, koja se svake godine, u organizaciji Europske komisije, održava u onoj državi članici koja tog trenutka predsjeda Vijećem Europske unije. Skupština malog i srednjeg poduzetništva je događaj godine na razini EU koji je namijenjen europskom poduzetništvu i institucijama koje podupiru njegov razvoj. Okuplja široku paletu sudionika, od tijela i institucija država članica na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te EU do poslovne, akademske zajednice i medija.

Na Svečanosti proglašenja pobjednika u Helsinkiju, dodijelit će se EEPA 2019 nagrada pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija. Dodatno, dodijelit će se i Velika nagrada žirija tzv. Glavnom pobjedniku odnosno onom kandidatu čiji je projekt – iz bilo koje od šest kategorija – ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na ec.europa.eu.
 
(l:hr.n1info.com9

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se