TRAŽIŠ? NAĐI.

Lasersko skidanje dioptrije: 7 najčešćih pitanja

ŠTO, GDJE, KAKO...?
19.3.2019. 13:25:03

Lasersko skidanje dioptrije: 7 najčešćih pitanja
Nošenje naočala i leća vam je postalo zamorno?

U poliklinici Laser RI kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam i zamućenje rožnice liječi se najsuvremenijom Excimer laserskom tehnologijom

Željeli biste se riješiti naočala i leća no niste sigurni je li laserska korekcija vida pravo rješenje za vas?
 
Vaše su oči jedinstvene baš poput vas, zbog čega su laserske operacije individualno prilagođene svakom pacijentu. Osim toga, učinkovite su, precizne i sigurne zbog čega će vam omogućiti da se napokon riješite pomagala za vid.
 
U suradnji s poliklinikom Laser iz Rijeka, donosimo vam odgovore na 7 pitanja koja će vam pomoći donijeti odluku.
 
Lasersko skidanje dioptrije Rijeka poliklinika Laser RI

1. Jesam li ja dobar kandidat za lasersku korekciju vida?
Uvjeti koje morate zadovoljavati kako biste postali kandidat za lasersku korekciju vida:
  • Imate više od 18 godina 
  • Stabilnu dioptrija, tj. dioptrija koja se u posljednjih godinu dana nije promijenila za više od 0.5 jedinica.
  • Dioptrija do -10,0 ako ste kratkovidni ili do +5,0 ako ste dalekovidni, te do 5,0 dioptrija cilindra za astigmatizam
Želite li biti sigurni da ste kandidat za lasersko skidanje dioptrije rezervirajte termin za predoperativan pregled u Poliklinici Laser RI. Njihovi stručnjaci savjetovat će vas koji je zahvat idealan za vas. 

2. Kako se izvodi laserska korekcija vida?
Svi postupci laserske korekcije vida izvode se pomoću anestetika koji se kapa u oči. Operacija se istodobno radi na oba oka, a traje maksimalno pola sata. Već istog dana moći ćete se vratiti kući.

3. Koliko je skidanje dioptrije laserom sigurno? 
Lasersko skidanje dioptrije jedan je od najsigurnijih operativnih zahvata. Pacijenti se najčešće boje trajnog oštećenja vida no komplikacije koje rezultiraju gubitkom vida su rijetke, a većina ljudi je zadovoljna rezultatima
 
Lasersko skidanje dioptrije Rijeka

4. Koje su moguće komplikacije kod laserskog skidanja dioptrije?
Određene nuspojave, osobito suhe oči i privremeni poremećaji vida, prilično su česti. No, one obično nestanu nakon nekoliko tjedana ili mjeseci.  Kod veoma malog broja pacijenata pojavljuje se infekcija. Iz tog razloga se nakon operacije kapaju antibakterijske kapi te su pregledi nakon operacije nužni kako bi liječnici mogli pratiti cijeljenje oka. Upotrebom vrhunske tehnologije mogućnost komplikacija svedena je na minimum. 

5. Koliko će mi trebati da se oporavim nakon operacije?
Iako ćete poboljšanje vidjeti odmah, vaš će se vid tijekom mjeseci nakon operacije poboljšavati iz dana u dan. U poliklinici Laser RI dobit ćete sve potrebne savjete vezane za oporavak.
 
Evo što nam o tome kaže voditelj Poliklinike Laser RI, Bernard Mrak, dr. med., oftalmolog s dvadesetogodišnjim specijalističkim iskustvom

"Prolazna suhoća oka se javlja kod svih pacijenata i traje oko mjesec dana, a osjećaj se ublažava redovitim kapanjem umjetnih suza 6 do 8 puta dnevno. S operacije ćete izaći sa sunčanim naočalama koje prvi dan morate nositi i u zatvorenom prostoru, a vani prva dva tjedna nakon zahvata, u sunčanom primorju i planinskim krajevima preporučuje se nošenje nekoliko mjeseci. Vrlo je važno ostatak dana nakon zahvata što više odmoriti zatvorenih očiju, čime se ubrzava oporavak i smanjuje osjećaj grebanja u oku. Preporučujemo Vam da to vrijeme prespavate. Ako radite u uredu, možete se odmah nakon nekoliko dana vratiti na posao, dok ako radite u prašini ili vanjskim uvjetima, potrebno je strpiti se barem tjedan dana."
 
Laserska korekcija vida Rijeka poliklinika Laser RI

6.  Može li se dioptrija vratiti nakon nekog vremena?
Učinak laserske korekcije je trajan. Manje od 5% pacijenata dioptrija se vrati ubrzo nakon operacije no to se rješava dodatnim kratkim zahvatom. Većini pacijenata dovoljan je jedan zahvat za korekciju vida. 

7. Koja je cijena laserske operacije vida?
  • Pregled za lasersko skidanje dioptrije: 750,00 kn (oba oka)
  • Pentacam analiza rožnice: 600,00 kn (oba oka)
  • Lasersko skidanje dioptrije – PRK: 4.500,00 kn (jedno oko)
  • Lasersko skidanje dioptrije – LASIK standardni: 6.000,00 kn (jedno oko)
  • Lasersko skidanje dioptrije – ALL LASER: 9.000,00 kn (jedno oko)
 
Poliklinika laser RI je broj jedan u Rijeci za laserske zahvate. Uz njihovu pomoć dioptrije se možete riješiti brzo, bezbolno i sigurno.
 
Nude vam kompletnu oftalmološku uslugu od pregleda, dijagnostike i praćenja pa sve do operativnih zahvata na oku te brojne suvremene nekirurške estetske zahvate za pomlađivanje lica i tijela. Više o ostalim uslugama Poliklinike Laser RI saznajte na stranicama portala eKvarner.info.

(I: eKvarner.info / poliklinika-laser-ri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se