Klima uređaji više nisu veliki potrošači - uz ovaj uređaj uštedite na hlađenju i grijanju

PODUZETNIČKE PRIČE
18.7.2017. 12:17:00

Klima uređaji više nisu veliki potrošači - uz ovaj uređaj uštedite na hlađenju i grijanju
Vjerojatno ste već shvatili važnost klima uređaja u svakodnevnom životu; ljeti hladi, zimi grije - omogućava komfor koji s vremenom postaje nezamjenjiv.
 
Nekad su klima uređaji služili isključivo za hlađenje prostorije, no danas je i grijanje postalo sve zastupljenije. Klime su popularne su baš zbog svoje efikasnosti i jednostavnosti upotrebe - kako bi zagrijali/rashladili prostoriju, dovoljno je tek pritisnuti jedan gumb.
 
Klima uređaji Rijeka
 

Inverter klima uređaji

 
Godinama su klima uređaji spadali u jedne od najvećih potrošača, no dolaskom inverter uređaja niži je utrošak električne energije i veća učinkovitost; prostor se može efikasno zagrijati čak do vanjskih temperatura - 15. Dok klasični klima uređaji rade punom snagom dok su upaljeni, inverter tehnologija štedi snagu i omogućava znatnu uštedu električne energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 40% u odnosu na klasične klima uređaje. U početku hlađenja inverterski uređaji rade snagom i do 140%, a kako se približavaju željenoj temperaturi, smanjuju snagu. Time se uštedi i do 40% energije u odnosu na ostale modele. 
 
klima inverter
 

Redovito održavanje klima uređaja


Prije sezone grijanja ili hlađenja, najbolje je obaviti redoviti servis klima uređaja kako bi radio što učinkovitije. To podrazumijeva provjere ispravnosti i čišćenje filtera klima uređaja, kako bi se povećala kvaliteta zraka. 

Prilikom odabira klima uređaja potrebno je uzeti u obzir veličinu prostorije, ali i broj prostorija koje želite zagrijati kako bi stručnjaci mogli odabrati idealno mjesto u vašem domu ili uredu za postavljanje.
 
Postavljanje inverter klime

Godišnja doba se mijenjaju, ali s klima uređajima udobnost ostaje. Obratite se kvalificiranim i stručnim djelatnicima za sve upite i savjetovanja oko izbora.

*Članak omogućila tvrtka Fridal.
 
(I:eKvarner.info)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se