Kako do više od milijun kuna bespovratnih sredstava za inovacije?

NOVOSTI
6.2.2018. 8:30:58

Kako do više od milijun kuna bespovratnih sredstava za inovacije?
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao partner u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva sve zainteresirane da se prijave na Info dan –  Kako do više od milijun kuna bespovratnih sredstava za inovacije? koji će se održati 15. veljače 2018. u Step Ri s početkom u 11,00h.

Na Info danu predstavit će se programi EUREKA i Eurostars.

EUREKA je program kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Ciljevi programa su:
  • Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
  • Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
  • Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman
Program je namijenjen malim, srednjim i velikim trgovačkim društvima. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.

Sadržaj:
  • 11:00 – 11:45 Prezentacija programa EUREKA i Eurostars
  • 11:45 – 12:00 Pauza
  • 12:00 – 13:00 Rad na konkretnim prijavama

Info dan će voditi Marija Galeković, zamjenica nacionalnog koordinatora projekata EUREKA i Eurostars.

Datum i vrijeme održavanja: 15.2.2018. u 11h
Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu
Trajanje: od 11,00 do 13,00h
Rok za prijavu: 14.2.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.
 
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se