Forum: Mladi u poduzetništvu

NOVOSTI
8.11.2018. 8:24:21

Forum: Mladi u poduzetništvu
Šesti forum Mladi u poduzetništvu, što će se održati u četvrtak 15. studenog u Centru tehničke kulture Rijeka, (Školjić 6, prizemlje, od 10 h do 12:30 h) donosi novosti za mlade poduzetnike. O tome koji su im poticaji, usluge i infrastruktura na raspolaganju govorit će predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Riječke razvojne agencije Porin, Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, društva Rijeka 2020 i CTK Rijeka.
 
Forum Mladi u poduzetništvu samo je jedno od događanja kojima se obilježava Međunarodni tjedan poduzetništva (12.-18. studeni 2018.) u 170 zemalja svijeta, a zajednički cilj je promocija poduzetnika i poduzetništva. CTK Rijeka organizira ga u klubu za mlade RI connect koji financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Riječki forum započinje u 10 sati predstavljanjem mjera aktivne politike za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Hrvoje Tramontana, stručni savjetnik za zapošljavanje, predstavit će potpore HZZ-a za zapošljavanje, usavršavanje, samozapošljavanje i obrazovanje koje su usmjerene na mlade osobe.
 
U CTK Rijeka mlade će osobe moći saznati i koja im se infrastruktura nudi za ostvarenje njihovih poduzetničkih pothvata. Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije predstavit će usluge koje oni pružaju: poslovno savjetovanje, pisanje projekata, edukacije ali i mogućnost inkubacije u njihovim prostorima. Sošić će pričati i o proizvodnom parku Torpedu koji je trenutačno u izgradnji, a koji će se moći koristiti kao poduzetnički inkubator, centar za inovacije, te kao konferencijski i izložbeni prostor u skoroj budućnosti.

Od infrastrukture na Forumu će se predstaviti još: Playpark Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, koji nudi besplatni šestomjesečni program radionica, savjetovanja i korištenja poslovnog prostora za pojedince i timove s idejom, startupove i tvrtke do 5 godina starosti, te RiHub, novootvoreni prostor koji kulturni i kreativni profesionalci mogu koristi i kao coworking prostor, i to do kraja godine u potpunosti besplatno. CTK Rijeka će predstaviti svoje edukacijske programe za koje će uskoro biti otvoreni upisi – program Bootcamp IT za buduće programere i RadaЯ za voditelje projekata.
Oni koji već imaju gotove poslovne planove i razrađene ideje za pokretanje posla ili proširenje usluga, no nedostaju im sredstva mogli bi biti zainteresirani za predavanje Vesne Bartolović, predstavnice Hrvatske banke za obnovu i razvitak koja će predstaviti mogućnosti za kreditiranje mladih poduzetnika.

Događaj je organiziran u obliku interaktivnih predavanja te je namijenjen svim zainteresiranim građanima.
 
Sudjelovanje se ne naplaćuje, a zainteresirani se trebaju prijaviti putem online obrasca do srijede, 14. studenog 2018.
 
(l:ctk-rijeka.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se