Eko vrt - kako da sami uzgojite zdravo voće i povrće

PODUZETNIČKE PRIČE
17.4.2018. 9:14:13

Eko vrt - kako da sami uzgojite zdravo voće i povrće
Hrana koju jedemo uvelike utječe na naše zdravlje. Ona našem tijelu daje nutritivne sastojke nužne za njegovo pravilno funkcioniranje. Ako ne dobijemo prave sastojke, naši metabolički procesi trpe i naše zdravlje se pogoršava. Svjesni toga, sve se više okrećemo zdravoj prehrani, pazimo što jedemo, a postalo nam je važno i kako je hrana koju jedemo uzgojena. Potreba za organski uzgojenim namirnicama se svakodnevno povećava pa se mnogi odlučuju na upravo ovakav način uzgoja voća i povrća.  

 
Posjetili smo tvrtku Cortina i razgovarali s direktorom, gospodinom Nenadom Brnčićem koji nam je za pomoć pri ekološkom načinu uzgoja preporučio liniju proizvoda Begreen švicarskog proizvođača Begreen AG

Ekološko sredstva za zaštitu biljaka

"Begreen sredstva stimuliraju rast biljke" - rekao nam je gospodin Brnčić i dodao da se radi se o "bio hranjivima koja služe za jačanje, revitalizaciju i otpornost biljke na bolesti i štetnike te za poboljšanje kvalitete biljke od sjemena do prinosa, a koriste se i za oporavak biljaka i tla." 

Ekološko tekuće gnojivo - Begreen

Ovo kvalitetno tekuće gnojivo dolazi u dvije formulacije Begreen F i Begreen F Platinum, obogaćeno je vitaminima A, B, C, mnogobrojnim mineralima i proteinima. Djeluje na imunološki sustav biljke - povećava broj pupova, cvjetova, a time i plodova. Plodovi su krupniji, aromatičniji, ukusniji i imaju duži rok trajanja. 
 

Primjenjuju se folijarno, odnosno preko lista, ali i direktnim zalijevanjem biljke u korijen.

Broj tretiranja ovisi o kulturi, kreće se od 3 do 5 puta u toku vegetacije. Begreen je ph neutralan, zbog čega ga možemo miješati sa svim ostalim ekološkim gnojivima i pesticidima, a neće imati niti izazvati reakcije fitotoksičnosti.

Zeolit

U kombinaciji sa zeolitom, prirodnim mineralom vulkanskog porijekla, Begreen proizvodi revitaliziraju tlo, čiste ga od teških metala i ostataka pesticida. Iz tog je razloga potrebna manja količina gnojiva bilo organskih ili mineralnih što znači da su i troškovi proizvodnje niži. Smanjuje se i potrošnja vode u sušnom periodu jer zeolit na sebe veže vodu u vrijeme vlažnog perioda i ispušta je u vrijeme sušnog perioda te se tako stvaraju idealni uvjete za rast u razvoj. 
 

Sistemi za navodnjavanje Rain Bird

Svjedoci smo klimatskih promjena, a samim time bilježimo ekstremno topla i sušna ljeta koja biljke teško podnose zbog čega ih je nužno redovito zalijevati.  Rain Bird sustavi navodnjavanja projektiraju se tako da dovoljna količina vode dopre do svake biljke. Kako biste ostvarili očekivane prinose u Cortini potražite Rain Birdove programatore, raspršivače i sisteme "kap po kap" koji povećavaju uštedu i učinkovitost korištenja vode.

"Uz ove kvalitetne proizvode postižemo da uz što manje ulaganja dobijemo što veći i kvalitetniji prinos, bez uništavanja prirode." - rekao nam je na kraju gospodin Brnčić.

Trebate li eko gnojiva, zeolit ili sistem za navodnjavanje, posjetite Cortinine maloprodajne trgovine u Rijeci, Matuljima, Čavlama ili na Krku. U njihovoj bogatoj ponudi pronaći ćete i mnoge druge proizvode za vaš vrt, ali i hranu i opremu za kućne ljubimce. Više o proizvodima koje vam nudi Cortina saznajte ovdje.
 
(I: eKvarner.info)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se