Dođite na 3. Konferenciju golf turizma u Opatiju

NOVOSTI
26.4.2019. 9:17:25

Dođite na 3. Konferenciju golf turizma u Opatiju
Ministarstvo turizma RH je u Strategiji razvoja turizma u Hrvatskoj (2013.-2020.) identificiralo nedovoljnu razvijenost golf ponude te istaklo važnost njena razvoja. Nastavno, po narudžbi MINT-a, Golf Services i Institut za turizam izradili su 2017. godine Akcijski plan razvoja golf ponude Hrvatske. Započelo je 2018. s provođenjem Akcijskog plana kroz Mjeru 1. (Informiranje javnosti o obilježjima golf) i Mjeru 3. (Edukacija administrativnog osoblja u državnim i lokalnim tijelima). Provodeći ove Mjere, prošle godine su održane dvije Konferencije: u Poreču i Zaprešiću. U 2019. godini u planu su tri Konferencije: u Opatiji, Poreču i Zaprešiću. Konferencije se održavaju na lokacijama budućih golf igrališta.

Cilj je informiranje i edukacija o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu, svih zainteresiranih dionika. Stvaranje pozitivne percpcije razvoja golfa u javnosti, a koja ima utjecaj i na politiku razvoja golfa u Hrvatskoj. Svrha je i obrazovanje administracije, od državne do lokalne razine, o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta sa pratećim sadržajima. Sve to bi trebalo olakšati i privlačenje investitora.

Tema Konferencije iznimno je atraktivna i za hrvatski sport inovativna. Pobuđuje godinama veliko zanimanje šire javnosti i medija, revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika i gospodarstvenika. 

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetetnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Dva panela, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava i pojedinh realiziranih i planiranih projekata, obraditi će aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve kojima težimo.
 
Konferencija golf turizam će se održati 29. travnja u Opatiji u Grand hotelu 4. opatijska cvijeta.

Program Konferencije:

8.30 – 9.00 Registracija sudionika
9.00 – 9.30 Pozdravni govori
9.30 – 11.15 1. Dio: Uvodna predavanja i Panel „Aktualnosti u realizaciji golf projekata u RH"
9.30 – 9.40 Predavanje: Važnost sportskog turizma za naš turizam;
  • Marko Perić, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
  • (Osvrt na povijest golfa na Opatijskoj rivijeri)
9.40 – 9.50 Predavanje: Razvoj projekta Javnog golf igrališta Brseč (Dražen Slamar, D.S. Golf)
9.50 – 10.00 Predavanje: Razvoj projekta Golf igrališta Matalda; Sanjin Šolić (Branko Domac), Jadranka d.d.
10.00 – 11.00 Panel: Realizacija golf projekata u RH
  • Panelisti: Robert Pende (Ministartvo turizma, Pomoćnik ministra),
  • Tomislav Boban (Ministartvo državne imovine, Tajnik),
  • Sanjin Šolić (Jadranka, Predsjednik uprave), Ivo Dujmić (Gradonačelnik Opatije), Rikardo Staraj (Načelnik Mošćeničke Drage)
  • Moderator: Dražen Slamar, D.S. Golf
11.00 – 11.15 Pitanja i odgovori
11.15 – 11.30 Pauza
11.30 – 13.15 2. Dio: Uvodna predavanja i Panel „Poslovanje golf igrališta u EU i Svijetu"
11.30 – 11.40 Predavanje: Poslovanje golf igrališta Adriatik u Savudriji (Dean Dužajić)
11.40 – 11.50 Predavanje: Poslovanje golf igrališta u Sloveniji (Marko Božić)
11.50 – 12.10 Predavanje: Golf destinacija Algarve, Portugal (Maria Manuela Delgado) 
12.10 – 13.10 Panel: Poslovanje golf igrališta – Golf grozdovi u Europi i Svijetu
  • Panelisti: Emilijo Žubrinić (Hrvatski golf savez, predsjednik), Veljko Mudrić (posebni savjetnik Ministra MINT-a), Marko Božić (AB Golf, manager), Maria Manuel Delgado e Silva (Turistička zajednica Algarve, Golf direktor), Siniša Horak (Instiutu za turizam). Moderator : Ivana Kolar, Julius Rose
13.10 – 13.25 Pitanja i odgovori
13.30 – 15.30 Ručak (restoran Grand hotela 4 opatijska cvijeta)
16.00 – 17.30 Golf poduka (Igralište Nogometnog kluba Opatija)

ds.golf@pu.t-com.hr, ivana.kolar@julius-rose.hr

Na konferenciji bi trebla biti ekskluzivno objavljena nova Odluka Vlade RH o kriterijima za dodjelu zemljišta za golf igrališta.

Posebna atrakcija je gostovanje vrhunskih golf stručnjaka iz Portugala i Slovenije. Direktorica golfa u Turističkoj zajednici Algarvea, Maria Manuela Delgado e Silva, predstaviti će golf destinaciju Algarvea, koja sa svojih 40 igrališta već tri godine dobija nagradu za najbolju golf destinaciju u svijetu!

Poznati slovenski manager, koji je niz godina upravljao sa golf igralištima na Bledu i u Lipici, Marko Božić, predstaviti će poslovanje golf igrališta u Sloveniji.

Sudionici će imati mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim liderima i golf stručnjacima na kraju oba panela.

Nakon pauze za ručak, održat će se golf edukacija za sve zainteresirane sudionike na Nogometnom igralištu NK Opatija, pod vodstvom vrhunskih golf učitelja.

Pružite podršku i pratite razvoj najkonkurentnijeg i najatraktivnijeg oblika turizma – golf turizma. Nakon ove Konferencije u Opatiji, održat će se Konferencije u Poreču (3.06.) i Zaprešiću (sredina listopada). Konferencije se namjeravaju, zbog vrijedne i važne teme, organizirati svake godine u budućnosti te ih obogaćivati sa dodatnim lokacijama budućih igrališta.

Kotizacija

Pristojba za sudjelovanje na Konferenciji po sudioniku uključuje: predavanja, promo materijale, pauzu za osvježenje, ručak, golf edukaciju uz osiguranu opremu i iznosi = 400,00 kn + PDV.

Za sudionike koji sudjeluju samo na predavanjima, s promo materijalima i pauzom za osvježenje, nema kotizacije.

Parking za sudionike konferencije osiguran je u garaži ispod Kongresnog centra uz plaćanje.
Napomena: Registracija sudionika po zaprimljenoj prijavi i uplaćenoj pristojbi.
 
 
(l:golftourismcroatia.com)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se