TRAŽIŠ? NAĐI.

Besplatne radionice: Podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina na ruralnom području PGŽ-a

SEMINARI I EDUKACIJE 2020.
27.5.2019. 9:03:27

Besplatne radionice: Podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina na ruralnom području PGŽ-a
Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., potporna institucija Grada Rijeke Vas poziva da se prijavite na besplatne radionice i savjetovanje u sklopu projekta „Podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina na ruralnom području Primorsko – goranske županije".
 
Radionice će se održavati na 4 lokacije: u gradovima Krku, Rabu, Malom Lošinju i Delnicama.

Cilj projekta je podići razinu poduzetničkih znanja i vještina nezaposlenih osoba, poduzetnika i drugih stručnih kadrova uz poseban naglasak na mlade poduzetnike te djelatnosti s višom razinom dodane vrijednosti edukacijama, radionicama i savjetovanjima namijenjenim s ciljem jačanja konkurentnih sposobnosti poduzetnika i obrtnika, povećanja broja novih poduzeća, povećanja stope preživljavanja poduzeća te rasta i razvoja dionika malog gospodarstva na ruralnom području Primorsko – goranske županije.

Projekt je financiran sredstvima Primorsko-goranske županije iz  „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017.-2020." za razvoj malog gospodarstva u 2018. godini, mjera 3.1.1. „Stjecanje znanja i vještina za nezaposlene osobe, poduzetnike početnike te ostale poduzetnike i stručne kadrove u gospodarstvu"  koji je usmjeren ka poboljšanju društvene i socijalne uključenosti te gospodarskom razvoju, posebice naglašavajući Prioritet 3.1. – prijenos znanja i uključivanje svih skupina u društvo i gospodarstvo.

Ciljne skupine:

 • nezaposlene osobe evidentirane u HZZ-Područni ured Rijeka; studenti; mladi (potencijalni poduzetnici i/ili koji su podnijeli zahtjev za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja HZZ-u);
 • poduzetnici malog gospodarstva registrirani u RH sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Radionica 1

 • Upravljanje vremenom, ciljevima i prioritetima
Radionica će vam pomoći da savladate alate, tehnike i pravila dobrog upravljanja vremenom te naučite kvalitetno određivati ciljeve i prioritete.
 • Prezentacijske i komunikacijske vještine
Prezentacijske i komunikacijske vještine ključ su poslovnog uspjeha svakog poduzeća. Pomoću dobrih komunikacijskih i prezentacijskih vještina od svakog ćete člana svoga tima uspjeti izvući ono najbolje, povećat ćete svoje šanse za poslovni uspjeh, kao i šanse čitavog tima koji će uz dobru međusobnu komunikaciju postizati najbolje poslovne rezultate unutar poduzeća.

Radionica 2

 • Timski rad i komunikacija u timu
Polaznici će po završetku edukacije imati razumijevanje rada u timovima, bit će svjesni različitih uloga koje pojedine osobe preuzimaju u timovima, uloge voditelja tima i njegove odgovornosti. Naučit će kako dati, a kako primiti povratnu informaciju te koje su tehnike grupnog donošenja odluke.
 • Priprema i provedba EU projekata (strukturni i investicijski fondovi)
Cilj radionice je upoznati polaznike sa mogućim izvorima financiranja/sufinanciranja projektne ideje, pripremi i prijavi projektne ideje na natječaje, pregledu najvažnijih elemenata uputa za prijavitelje. Polaznike će se upoznati sa svim elementima provedbe projekta što uključuje pregled Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, vođenje projektne dokumentacije, upravljanje proračunom, izvještavanje na projektu te važnostima javne nabave.

Mjesto i vrijeme održavanja radionica:

 
Krk: 
Mala gradska vijećnica,
Trg bana Josipa Jelačića 2
Rab: 
Mala gradska vijećnica,
Trg Municipium Arba 2
Mali Lošinj: 
Gradska knjižnica i čitaonica,
Zagrebačka 2
Delnice: 
Mala gradska vijećnica,
Trg 138. brigade HV 4
 Radionica 1. 03. lipnja u 10 h 06. lipnja u 11 h 10. lipnja u 11 h 13. lipnja u 10 h
 Radionica 2. 04. lipnja u 10 h 07. lipnja u 10 h 11. lipnja u 10 h 14. lipnja u 10 h

Osim radionica, možete se prijaviti i za savjetovanje iz ovih tema:

 • Upoznavanje poduzetničke okoline – Osnove poduzetničkih znanja i vještina
 • Poslovna psihologija i psihologija komunikacije u poduzetništvu
 • Postupak osnivanja poduzeća / obrta
 • Obveze poduzeća i obrta
 • Poslovno planiranje i poslovni plan,
 • Definiranje pravca razvoja poduzetnika
 • Projektni menadžment i upravljanje projektima
 • Potpore za poduzetnike u poljoprivredi kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. (Mjere 4 i 6)
 • EU fondovi i potpore – savjetovanje za pisanje i pripremu EU projekata
 • Nacionalne potpore-savjetovanje za pisanje i pripremu projekata za ostvarivanje bespovratnih sredstava iz domaćih izvora (PGŽ, MINGO, MINT i dr.)
 • EU strukturni i kohezijski fondovi kao nove razvojne mogućnosti poduzetnika
 • Provedba EU projekata

Predavači:

Dario Zorić je nakon završenog diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci nastavio sa usavršavanjem na području leadershipa i managementa u Europi i SAD-u te akumulirao desetogodišnje iskustvo u kreiranju i provođenju projekata, radionica i konferencija te rada u obrazovnoj industriji. Radio je godinama kao poslovni savjetnik te kao poslovni trener iz područja leadershipa, managementa i osobnog razvoja i organizirao različite module edukacija za poduzeća, startupe i nezaposlene. Predavač je direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. Član je Hrvatske udruge za upravljanje projektima (CAPM), Svjetske asocijacije projektnih managera (IPMA) i Alumni Lehigh University.

Valentina Špaleta se nakon završenog diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, zaposlila u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin d.o.o., gdje je trenutno na poziciji stručne suradnice. Tamo je stekla višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata, izradi poslovnih planova te raznih strateških i stručnih dokumenata, poslovnom savjetovanju te provođenju radionica i edukacija s temom Poduzetništva, Izrada poslovnih planova te Priprema i provedba EU projekata.

Prijava na radionice:

Prijavite se na radionicu i/ili savjetovanje na e-mail adresu valentina.spaleta@porin.hr ili na brojeve: 098 310 391 i 051 634 331 .

Za sve dodatne upite o radionicama ili savjetovanju, javite se na prethodne kontakte.
 
(l:porin.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se