TRAŽIŠ? NAĐI.

Aluminijska, kovana ili inox ograda, koju odabrati?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
6.5.2019. 13:48:22

Aluminijska, kovana ili inox ograda, koju odabrati?
Aluminijska, kovana ili inox ograda, koju izabrati? Ova nedoumica muči većinu budućih vlasnika kuća. Ako ste i vi među njima, donosimo vam njihova glavna svojstva kako bi vam pomogli pri odabiru. 
 
Aluminij, kovano željezo i inox vrlo se često koriste za izradu kvalitetnih ograda i portuna. Međutim, ako se ne razumijete previše u metale i njihova svojstva, vjerojatno vam neće biti lako odabrati onaj pravi za vašu ogradu.
 
Ograda je nužna za vašu sigurnost i privatnost, ali i izgled vašeg doma kojem na taj način možete podići vrijednost.
 
O materijalima za ograde smo razgovarali sa stručnjacima iz uslužnog obrta Lukšić sa sjedištem na Kastvu u Rijeci, u nastavku pročitajte njihove preporuke za odabir materijala za ogradu i portune.
 
"Sva tri navedena materijala imaju svoje predanosti i nedostatke, ali je zbog jedinstvenih karakteristika svaki od njih prikladniji za primjenu u određenim uvjetima. Iako aluminij, metal i kovano željezo karakterizira visoka izdržljivost, odaberete li materijal koji najviše odgovara vašim potrebama vaša će ograda trajati duže." - rekao nam je gospodin Darko Lukšić.
 
Aluminijske ograde Rijeka uslužni obrt Lukšić

Aluminijske ograde i portuni

 
Aluminij je lagan i izdržljiv materijal koji ima široku primjenu. Nije osjetljiv na koroziju, tako da će aluminijska ograda i portun izgledati sjajno unatoč tome što su izloženi suncu, vjetru i kiši. Dodatna prednost aluminija je što je jeftiniji od čelika, zbog čega je s porastom cijena čelika postao popularna alternativa.
 
Ako se ikad odlučite zamijeniti vašu aluminijsku ogradu, dobra je vijest da se aluminij u potpunosti može reciklirati.
 
Nedostatak aluminija je u tome što se lako savija, pa nije najbolje rješenje za ograde u prostorima koji zahtijevaju dodatnu sigurnost, kao što su industrijska i komercijalna postrojenja. Aluminij je najbolje koristiti pri izradi ograde za okućnicu, vrt ili bazen. Otpornost na koroziju čini ga odlučnim izborom za kuće na obali.
 
Inox ograde Rijeka uslužni obrt Lukšić

Inox ograde i portuni

 
Inox je čvrst materijal koji će vam pružiti vrhunsku zaštitu. Lako se održava, ne hrđa i otporan je na vanjske uvjete. Izuzetno je atraktivan pa u svaki prostor unosi luksuz i eleganciju zbog čega je vrlo popularan za izradu portuna, ograda za okućnice, ali i balkonskih ograda. Može se kombinirati sa staklom, plastikom, željezom ili drvom.

Inox je skuplji od aluminija i kovanog željeza te ga je mnogo teže obraditi, zbog čega je za izradu ograde i portuna od inoxa nužno pronaći vještog majstora.
 
Danas se mnogi odlučuju za ograde od inoxa kako bi ogradili područje oko bazena, odvojili granice posjeda ili jednostavno dodali lijep element dizajna u dvorište ili vrt.
 
Portun od kovanog željeza uslužni obrt Lukšić

Portun i ograda od kovanog željeza

 
Od kovanog željeza se može napraviti izdržljiva ograda i portun. Činjenica da kovano željezo ne sadrži ugljik čini ga mekšim pa se može lakše savijati, zbog čega se od kovanog željeza mogu izraditi elementi raznih oblika koji će vašu ogradu estetski obogatiti. Prednost kovanog željeza je što može izdržati vibracije i udarce. Štoviše, kada se željezo razbije, pucanje se događa postupno, upozoravajući vlasnika portuna ili ograde da ih zamijeni.
 
Željezo ima i jedan nedostatak, a to je da hrđa. Ovaj ćete problem riješiti jednostavnim nanošenjem voska koji sprječava hrđu. Prevencija je uvijek najbolja opcija. Ako dođe do hrđanja, štetu možete sanirati komadićima čelične vune ili se za pomoć možete obratiti uslužnom obrtu Lukšić s Kastva kraj Rijeke.
 
Inox ograde Rijeka 

Trebate li portun, ogradu za okućnicu, balkon ili stepenice, uslužni obrt Lukšić iz Rijeke rado će vam preporučiti najbolji materijal za vaše potrebe. Iza njih su brojni završeni projekti i zadovoljni kupci. Više o uslužnom obrtu Lukšić i uslugama koje vam nude saznajte na stranicam portala eKvarner.info.
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.
 
(I:eKvarner.info) 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se