5 razloga da za uređenje okućnice angažirate profesionalce

PODUZETNIČKE PRIČE
8.1.2018. 12:38:00

5 razloga da za uređenje okućnice angažirate profesionalce
Boravak u prirodi važan je kako za naše fizičko tako i psihičko zdravlje, stoga se možete smatrati sretnikom ako imate okućnicu u kojoj možete uživati u svježem zraku i zelenilu. Želite li da vaša okućnica postane vaša oaza za opuštanje i druženje s prijateljima i obitelji važno ju je prilagoditi vašim potrebama. Nemate li dovoljno znanja, unatoč svom uloženom trudu, moglo bi se dogoditi da željeni rezultati izostanu. Tvrtka Parkovi Plus donosi vam pet razloga zbog kojih je uređenje okućnice najbolje prepustiti u ruke profesionalaca.


1. Profesionalna usluga


Angažirate li projektanta za uređenje vaše okućnice, možete biti sigurni da ćete u konačnici dobiti vrt koji funkcionalno i estetski odgovara vašim preferencijama. Iskustvo i znanje stručnjaka uvelike skraćuje vrijeme potrebno za oblikovanje vrta, optimalni smještaj funkcionalnih elemenata, odabir biljnih vrsta prigodnih za mikrolokaciju te režim održavanja vrta u skladu s mogućnostima vlasnika.

2. Moći ćete dimenzionirati vaš budžet


Projektant će vaše želje i potrebe uobličiti vizualno, ali i financijski. Budžet koji ste odredili za uređenje vašeg vrta obično nije u skladu s vašim željama. Projektant je u mogućnosti prilagoditi elemente i materijale u vašem vrtu kako biste u konačnici bili zadovoljni izgledom vrta, a pri tome ostali u financijskim okvirima koje ste zamislili. U slučaju da ste spremni povećati vaš budžet s obzirom na oblikovno rješenje koje vam je ponuđeno, projektant može izraditi plan izvođenja vrta u nekoliko faza te vam time olakšati investiranje.


3. Biljke će biti prilagođene mikrolokaciji


Klima lokacije na kojoj živite bitan je čimbenik kod planiranja uređenja okućnice jer o njoj ovisi odabir biljnih vrsta te postojanost vašeg vrta u budućnosti. Osim toga, odabir biljnih vrsta prema teksturi, veličini i boji stvara estetsku sliku vašeg vrta, a za to je potrebno znanje i iskustvo.

4. Biljke ćete moći unaprijed vidjeti u rasadniku te osobno odabrati


Ako projektant surađuje s rasadnikom u vašoj blizini, prije nego što donesete definitivnu odluku, moći ćete vidjeti biljke koje se nalaze u idejnom planu. To je svakako pogodnost koja nudi nekoliko korisnih opcija kao što su: odluka da u neke biljne vrste investirate više novca i kupite veće primjerke na uštrb drugih, te da u budućnosti povećavate fond biljaka u svom vrtu iz rasadnika kojeg poznajete.


5. Pomoći će vam u održavanju okućnice


Važno znati koje su biljke trajnice, a koje jednogodišnje jer o tome ovisi izgled i zanimljivost vašeg vrta tijekom godine, ali i način te učestalost njege i održavanja. Angažirate li stručnjake, možete dobiti i plan režima dugoročnog održavanja biljnog materijala koji je posađen u vašem vrtu. U slučaju da shvatite da ti zahvati premašuju vaše mogućnosti (vrijeme koje imate na raspolaganju i znanje), tvrtka koju ste angažirali izradit će za vas troškovnik održavanja te ponuditi mogućnost ugovaranja usluge održavanja na period koji vama odgovara.

Parkovi Plus u sklopu svojih usluga nude projektiranje, uređenje i održavanje zelenih površina stambenih i poslovnih objekata, privatnih okućnica, parkova, igrališta i drvoreda, a biljke nabavljaju iz vlastitog rasadnika. Sad je vrijeme da počnete razmišljati o uređenju vaše okućnice, stoga zatražite ponudu putem upita ili saznajte više o uslugama koje nudi tvrtka Parkovi Plus na stranicama našeg portala.
 
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se