Započinju Riječki gastro dani

NOVOSTI
29.8.2016. 9:02:59

Započinju Riječki gastro dani
 
Sladokuscima najzanimljiviji dani u godini, Ri gastro dani, krajem kolovoza i početkom rujna ponudit će nam maštovite menije u slavu dvije namirnice – smokve i lignje.
Tjedan smokava počinje 30. kolovoza i traje do 6. rujna, a odmah nakon toga sljubljuje se s Tjednom liganja koji će na menijima ostati od 6. do 13. rujna.

Kao što svako godišnje doba ima svoju namirnicu, tako i svaka namirnica ima svoju sezonu kada dostiže vrhunac u kvaliteti. U želji predstavljanja najboljeg iz kvarnerskog kraja i najsjevernijeg dijela Mediterana, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, sedam puta godišnje održava se manifestacija pod nazivom Ri gastro dani. Tom prigodom riječki ugostitelji pripremaju jela tematski vezana uz sezonske, regionalne namirnice, poštujući tradicionalne recepture, koje svojom jednostavnošću i zdravom logikom poručuju da treba jesti hranu iz svog podneblja u skladu s prirodnim mijenama. Upravo su tada te namirnice najkvalitetnije, najukusnije i najzdravije!
 
Osim očuvanja tradicije mediteranske prehrane naših starih, te njezina vraćanja u svakodnevna domaćinstva i jelovnike restorana, program Ri gastro dana obogaćen je dodatnim kulturnim, humanitarnim i zabavnim sadržajima, poput gastro-radionica i stručnih predavanja, humanitarnog Gastro Cooking showa, prigodnih čitaonica Gradske knjižnice Rijeka, likovnih radionica..., za male i velike, za mlade i one koji se tako osjećaju, za Riječane, domaće i strane goste.
 
Samo izaberite svoje omiljeno godišnje doba ili više njih, dođite na Ri gastro dane i uživajte!

Više informacija, program događanja i menije ugostitelja možete pronaći na stranici rigastro.visitRijeka.hr
   
(I: rigastro.visitrijeka.hr)Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se