U petak počinje Advent s najljepšim pogledom

NOVOSTI
12.12.2018. 8:38:34

U petak počinje Advent s najljepšim pogledom
Adventsko vrijeme će Kastav i ove godine dočekati u blagdanskom ruhu, ali i sa "Adventom s najljepšim pogledom", manifestacijom koja je lani imala svoje premijerno izdanje. Već prvo izdanje je u Kastav privuklo brojne posjetitelje, ali je ovaj grad i pozicioniralo kao nezaobilazno mjesto pohoda ljubitelja adventskih događanja. 

Ove godine sve započinje 14. prosinca i potrajat će do posljednjeg dana u godini, a organizator Grad Kastav, u suradnji sa TZ Grada Kastva priprema doista bogat program s brojnim novitetima. Svako su najveće novosti pozicioniranje događanja na još tri lokacije i partnerstvo s Visualia festivalom, jednim od najpoznatijeg festivala u regiji. 

Fortica će i dalje biti mjesto na kojem će biti smještena pozornica za glazbene programe, a uz nju i uz predivan pogled na Kvarner tu će biti i adventske kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom. Jedna od novih pozicija je Lokvina koja će biti prigodno dekorirana i na kojoj će biti "Ured Djeda Mraza" gdje će najmlađi ali i svi zainteresirani pronaći mjesto za zabavu, fotografiranje i slanje pisama Djedu Mrazu. Osim ovog zanimljivog sadržaja, na Lokvini će se smjestiti i dvije atraktivne instalacije Visualije te će se posjetitelji moći zabaviti spuštajući se po "Rainbow Slide" toboganu koji mijenja boje ili se natjecati na atraktivnoj i izuzetno zabavnoj "Warp!" instalaciji. Na Lokvini će se moći i pogledati izložbu "Anđeli" te uživati u ugostiteljskoj ponudi.
 
Svakako je posebna priča Žudika, bajkovit dio Kastva koji je rezerviran za dvije izuzetne instalacije Visualie koje će zasigurno oduševiti sve generacije. Prva je "Visualia Tree", stablo koje čeka vaš zagrljaj kako bi zasjalo punim sjajem i kako bi vam uputilo svoju zvučnu poruku koja je čestitarskog, ali i prijateljskog te ekološkog karaktera...u biti, to je "stablo koje govori"! Druga atraktivna instalacija na lokvini je "Magic Garden", vrt "malih LED gljiva" koje uz "vašu pomoć" ožive bojama i zvukom. Atraktivnost instalacija nadopunjuje instalacija "Residence of Light and Music" koja će se smjestiti Pod ložun, a sastoji se od klupa za sjedenje koje mijenjaju boje i na kojima možete - svirati!

Naravno, osim spomenutih atrakcija koje će biti dostupne svakodnevno od 16 - 21 sat, organizator priprema i bogat program iz kojeg izdvajamo svečano paljenje lampica na Lokvini i Fortici 14. prosinca, koncert klape Cambi 21. prosinca, doček Djeda Mraza koji će u Kastav stići na pravom konju 23. prosinca, blagdansko druženje građana na Badnjak, jedinstven ispraćaj Djeda Mraza 30. prosinca te tradicionalno Zadne polne va Kastve 31. prosinca.
 
Uz sve navedene programe bit će tu veliki broj glazbenih programa, kazališne predstave, tradicionalni Mići Božićni samanj, radionice i drugi atraktivni programi za sve uzraste. Prema svemu navedenom, Kastav će svojim građanima i posjetiteljima prirediti prosinac za pamćenje, a "Advent s najljepšim pogledom" će se potvrditi kao top destinacija ovogodišnjih adventskih događanja na Kvarneru.
 
 
Novosti vezane uz Advent možete pratiti na Facebook stranici Događaja.
 
(l:kastav-touristinfo.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se