Prijavite se za webinar: Zaštita intelektualnog vlasništva – TIPS & TRICKS

15.4.2022. 10:55:23

Prijavite se za webinar: Zaštita intelektualnog vlasništva – TIPS & TRICKS
Intelektualno vlasništvo je nematerijalna imovina čije uspješno iskorištavanje može biti vrijedan temelj ili doprinos poslovanju svakog poduzetnika, neovisno o tome radi li se o početniku ili već etabliranom, iskusnom i uspješnom poduzetniku.
 

 
Zaštitu intelektualnog vlasništva poduzetnici često u poslovanju zanemaruju i percipiraju kao nešto nepotrebno, skupo i kompleksno. Svakim danom je za većinu poduzetnika iz različitih gospodarskih grana sve važnija prisutnost na digitalnom tržištu, u kojim okolnostima nastaje potreba za isticanjem vlastitih proizvoda i usluga u nastojanju da budu jedinstveni, različiti i zanimljivi njihovim kupcima i korisnicima, no pritom bi trebali voditi računa kako spriječiti ostale poduzetnike i konkurenciju da ih „kopiraju".

U prvom dijelu seminara jednostavno će se prikazati sve vrsta prava intelektualnog vlasništva, kako nastaju te koja prava daju njihovim nositeljima te kako im to može pomoći u poslovanju. U drugom dijelu seminara prikazat će se nekoliko primjera iz prakse u kojima je došlo do povrede prava intelektualnog vlasništva poduzetnika, kao i primjera kada najčešće nastaju povrede tuđih prava intelektualnog vlasništva i koje su posljedice toga.

Treći dio seminara namijenjen je upoznavanju sudionika s mogućnostima zaštite pojedinih prava intelektualnog vlasništva, što je često uvjet za prijavu na natječaje iz programa i fondova EU ili druge oblike sufinanciranja i kreditiranja, kao i troškovima takve zaštite.

Dodatno će se predstaviti osnovne informacije o programu u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim poduzetnicima (MSP) iz EU-a koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a namijenjen je izradi, razvoju i zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva.

Seminar je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Sadržaj edukacije

Prava intelektualnog vlasništva


Autorsko pravo i srodna prava
 • Patent i uporabni model
 • Žig
 • Industrijski dizajn
 • Oznake zemljopisnog podrijetla i oznake izvornosti
 • Topografija poluvodičkih proizvoda
 • Zaštićena biljna sorta
 • Poslovna tajna i know-how
 
Primjeri iz prakse
 • Autorsko pravo i povrede
 • Žig
 • Patent

Zaštita prava intelektualnog vlasništva i mogućnosti sufinanciranja troškova bespovratnim sredstvima
 • Nacionalna, europska i međunarodna prijava
 • „The Ideas Powered for Business" SME Fund
 • Savjeti za poduzetnike i korisne mrežne poveznice

Autor i predavač

Anamarija Jengić Bujan, sveučilišni specijalist intelektualnog vlasništva i odvjetnik

Mlada riječka odvjetnica Anamarija Jengić Bujan svoje višegodišnje iskustvo u praksi u području zaštite intelektualnog vlasništva potvrdila je kroz poslijediplomski studij intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Zagrebu gdje je stekla zvanje sveučilišnog specijalista intelektualnog vlasništva. Trenutno nastavlja svoje znanstveno usavršavanje na doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Rijeci iz područja intelektualnog vlasništva, objavljuje radove u stručnim pravnim časopisima i pruža pravne usluge iz raznih pravnih područja s naglaskom na pravo intelektualnog vlasništva.


Rok za prijavu je 25. travnja 2022. do 12 sati ili do popunjavanja mjesta
Broj mjesta je ograničen!
Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave. Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju.
Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.
 
(I: step.uniri.hr)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se