Objavljen je natječaj za konverziju vinograda - potpora i do 750.000 eura

NOVOSTI
21.5.2018. 9:21:05

Objavljen je natječaj za konverziju vinograda - potpora i do 750.000 eura
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Narodnim novinama broj 45/18 objavila je novi natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018.

Na natječaj za mjeru Restrukturiranje mogu se prijaviti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) koji su upisani u Vinogradarski registar.

Kroz ovu mjeru vinogradari mogu zamijeniti sorte i premjestiti vinograde, poboljšati vinogradarske tehnike upravljanja vinogradom i sl.

Razina potpore iznosi do 75% prihvatljivih troškova koji su dokumentirani računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te do 50%  prihvatljivih troškova za doprinose u naravi.

Najviši iznos potpore po projektu iznosi 750.000 EUR.
 
Glavni cilj mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda je povećanje konkurentnosti proizvođača vina kroz modernizaciju vinogradarskih tehnika, promicanje visoko kvalitetnih vinograda i proizvodnju vina prema potrebama i preferencijama potrošača. Potpora za ovu mjeru može od odobriti za aktivnost koje obuhvaćaju; zamjenu sorte/sorta (uključujući i cijepljenje), premještanje vinograda te poboljšanje vinogradarskih tehnika.

Rok za podnošenje prijava je do 15. lipnja 2018., a natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.

„Vinogradari, iskoristite sredstva Vinske omotnice i unaprijedite svoje poslovanje. Hrvatska vina zaslužuju vodeće mjesto na europskoj vinskoj karti, a vrhunska kvaliteta je naš najveći adut." – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.
 
(l:mps.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se