Dodijeljene nagrade najuspješnijim mladim inovatorima na području Primorsko-goranske županije

ČLANCI
19.1.2017. 8:18:29

Dodijeljene nagrade najuspješnijim mladim inovatorima na području Primorsko-goranske županije
Gradsku vijećnicu Grada Rijeke ispunilo je mnoštvo mladih inovatora čiji je inventivni rad na području Primorsko-goranske županije zapažen kao izniman. Riječ je o tradicionalnom okupljanju povodom dodjele najvišeg godišnjeg priznanja Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, nagrade "Ivan Luppis". Kao predstavnici Primorsko-goranske županije, svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić te pročelnik resornog UO za sport, kulturu i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

"Riječka regija oduvijek je bila inkubator osoba koje pomiču granice, osoba koje su svojim znanjem i sposobnošću osigurali onu dodanu vrijednost našem gradu, regiji i županiji. Ono što me posebno veseli je vidjeti mlade u ovakvom broju čiji rad je ocijenjen kao natprosječan. U ime Primorsko-goranske županije upućujem svima čestitke te vam želim da postanete ponos naše regije', poruka je zamjenika Boras Mandića.

Pročelnik Jurešić istaknuo je kako je Županija krenula u izradu Strategije razvoja tehničke kulture koja za cilj ima skratiti put od inovacije do gotovog proizvoda. Ujedno, uputio je mladima poziv na sudjelovanje u formiranju što efikasnijeg modela čime je dodatno naglasio njihovu važnost.
Nagrada "Ivan Luppis" dodjeljuje se za poseban doprinos promociji inventivnog rada i ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata. Ove godine, stilizirana riba torpedo, statua "Ivan Luppis", uručena je Ružici Kamenjašević. Dobitnica je to brojnih priznanja i nagrada, članica brojnih udruga, profesorica savjetnica koja za cilj ima poticanje, razvoj i unaprjeđenje inventivnog rada mladih u struci.

Uz zahvalu na priznanju dobitnica nagrade s ponosom je istaknula kako je upravo ona prva žena dobitnica priznanja. Isto tako, uputila je zahvalu Primorsko-goranskoj županiji na potpori u radu te financijskoj podršci bez koje rad Saveza ne bi bio moguć.
Dodijeljene su i godišnje nagrade za iskazanu inventivnost, stvaralački rad i postignuća mladim inovatorima gdje su prve tri nagrade osvojili "isprintani" 3D printer autora Roberta Lesjaka, solarni automobil dvojca Smiljana Pavlovića i Enriqua Kurajića te protuponirajući sustav prednjeg opružnog ovjesa motocikla inovatora Luke Radinovića. 

Svake godine mentor, koji se u proteklom periodu posebno istaknuo svojim znanjem i zalaganjem, biva nagrađen. Ove godine nagrada je pripala Dragi Krajinu.
Ujedno, dodijeljene su i nagrade s izložbe INOVA MLADI te izložbe 41. Hrvatskog salona inovacija INOVA 2016.
 
(I:pgz.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se