Women in Finance – besplatne radionice usmjerene na financijsko opismenjavanje žena poduzetnica i onih koje to žele postati

NOVOSTI
25.10.2018. 8:32:58

Women in Finance – besplatne radionice usmjerene na financijsko opismenjavanje žena poduzetnica i onih koje to žele postati
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, poziva vas da se prijavite na radionice koje će se održavati tijekom mjeseca studenog u Gradu Novi Vinodolski, u sklopu projekta Women in Finance (WIF).

Projekt je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Osim toga, cilj je i potaknuti osnivanje novih poduzeća, povećati stopu preživljavanja postojećih te potaknuti njihov razvoj.

Raspored radionica je sljedeći:

 Naziv radionice Predavač Datum održavanja Trajanje
 Kako pročitati financijske izvještaje  Ana Janežić 07.11.2018. 10:00-15:00 h
 Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima  Jana Blažević Marčelja 14.11.2018. 10:00-14:00 h
 Cijena – jedini izvor prihoda Jana Blažević Marčelja 21.11.2018. 09:00-15:00 h
 Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu Andrea Oštrić Petropoli 28.11.2018. 10:00-14:00 h

Mjesto održavanja:

Gradska vijećnica Grada Novi Vinodolski: Trg Vinodolskog zakona 1, Novi Vinodolski

Teme radionica:

Kako pročitati financijske izvještaje
Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka, izvješće o novčanom tijeku, i dr.) daju poduzetnicima cjelovitu sliku financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera.
Polaznice radionice će naučiti kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje.

Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima
Razumijevanje financijskih izvještaja daje poduzetnicima sposobnost da utvrde da li je poduzeću potrebno dodatno ulaganje, u kojem iznosu te da li je dodatno ulaganje poslovna odluka koju treba razmotriti kako bi poduzeće preživjelo ili unaprijedilo poslovanje.
Polaznice radionice će naučiti više o važnosti pozitivnog novčanog toka, o različitim izvorima financiranja (bankovni zajmovi, EU fondovi, bespovratna sredstva, poslovni anđeli, itd.) te da li je dodatno ulaganje mudra poslovna odluka u određenom trenutku.

Cijena – jedini izvor prihoda
Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu.
Polaznice radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu
Ženama poduzetnicama u Hrvatskoj dostupni su različiti izvori financiranja (EU izvori, državne potpore i sl.). Kako bi pristupile tim izvorima moraju napisati projektnu prijavu koja udovoljava svim zahtjevima definiranim u pozivu.
Polaznice radionice će se upoznati s osnovama pisanja projektnih prijedloga. Neke od tema koje će biti obrađene su: kako razviti i prezentirati ideju, kako osigurati da se vaš prijedlog istakne, koju terminologiju koristiti,…

Rok za prijavu: 05.11.2018. do 16h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (organizirano uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu)
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se