Uslugu psihoterapije moguće je pružati kroz obrt

ČLANCI
30.7.2018. 8:34:43

Uslugu psihoterapije moguće je pružati kroz obrt
Prije nekoliko dana na snagu je stupio Zakon o djelatnosti psihoterapije koji omogućava obavljanje ove djelatnosti kroz obrt.

Zakon psihoterapiju uređuje kao tretman problema emocionalne prirode psihološkim putem u kojem educirana osoba namjerno uspostavlja profesionalan terapijski odnos i koristi stručne postupke u svrhu uklanjanja, modificiranja ili ublažavanja intenziteta postojećih psihičkih simptoma/poteškoća, u svrhu promjene poremećenih shema ponašanja i poticanje pozitivnog razvoja ličnosti djeteta, adolescenta i odrasle osobe.

Za obavljanje psihoterapijske djelatnosti sada se može osnovati i obrt, a djelatnost mogu obavljati psihoterapeut ili savjetodavni terapeut koji ispunjavaju zakonske uvjete, a temeljem odobrenja za rad koje izdaje Hrvatska komora psihoterapeuta.
 
(l:hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se